Muzika

Zvuci harmonike u pop pjesmi: Esma Numanović predstavila singl "Jutro"

Zvuci harmonike u pop pjesmi: Esma Numanović predstavila singl "Jutro"
Foto: Facebook/Esma Numanović | Zvuci harmonike u pop pjesmi: Esma Numanović predstavila singl "Jutro"

SARAJEVO - Bosanskogercegovačka pjevačica Esma Numanović objavilja je pjesmu "Jutro", treći singl sa nadolazećeg albuma prvenca, za koju je tekst i muziku napisao Damir Imamović.

"Vodeći zvuci harmonike u potpunoj pop pjesmi obećavaju dobro raspoloženje i razgibavanje kukovima. Veoma je vjerovatno da će refren auditorijum dovesti i u potrebu za pjevanjem, zbog čega preporučujem lagano zagrijavanje glasnih žica", kazala je Numanovićeva o novoj pjesmi.  

Za muzički aranžman pjesme, kako je navela mlada pjevačica, zaslužan je Imamović, dok su vrsni muzičari i muzičarke Mirza Redžepagić, Kenan Mačković, Zlatko Karahodžić, Adi Avdić, Ajsela Zoronjić, Medina Turković i Esma Numanović svojim učešćem obogatili njen zvuk.

"Eric Bajramović i Alan Omerović brinuli su za uspješnost snimanja, a mix i mastering povjereni su Ericu Bajramoviću. Prateći video spot sa tekstom pjesme Esmino je djelo", pojašnjava Numanovićeva.

Pjesma "Jutro" dio je albuma "Blista" čijih će ukupno 11 pjesma zajedno ugledati svjetlo dana na proljeće ove godine. 

Esma Numanović, nakon decenije aktivnog bavljenja muzikom, 2019. godine odlučila je posvetiti se kantautorstvu, a pjesmama "Blesav" (2023), "Snovi" (2023), "Jutro" (2024) i nadolazećim albumom "Blista" (2024) postavlja temelje za solističku i kantautorsku karijeru.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije