Muzika

Кoncert u Banskom dvoru: Od improvizacije do kompozicije

Кoncert u Banskom dvoru: Od improvizacije do kompozicije
Foto: N.N. | Кoncert u Banskom dvoru: Od improvizacije do kompozicije

BANJALUKA - Кoncert Damjana Jovičina i "Performans kolektiva" "Od imrovizacije do kompozicije" biće održan u Vijećnici Kulturnog centra Banski dvor u četvrtak s početkom u 20 časova.

Kroz razmjenu iskustva i susretanja estetskih preferenci, ansambl koji su osnovali Damjan Jovičin i Slobodan Vidović nudi veoma bogat svijet asocijacija. U ansamblu su Banjalučani zaduženi za udaračku sekciju, Slobodan Vidović i Ranko Tadić - umjetnici koji pored virtuoznog izvođenja u muzici vide posebne kvalitete i biografski ih utjelovljuju u svoja umjetnička djela.

Saksofon i klarinet povjereni su Rastku Uzunoviću, multiinstrumentalisti i izvođaču najšireg spektra žanrova, a gitarista ansambla je Igor Mišković, frontmen beogradskog benda "Hashima".

Za vokale i elektroniku zadužena je gošća Tea Šoti, koja u jeku svoje međunarodne karijere prihvata poziv da im se pridruži u Banskom dvoru. Kao pijanista, kompozitor i koordinator ansambla predstaviće se Damjan Jovičin, mladi umjetnik s uporištem u savremenoj klasičnoj muzici, ali i svim eksperimentalnim spojevima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije