Muzika

Vanja Mišić i Sanja Čolić Zelić koncertom proslavile deceniju saradnje

Vanja Mišić i Sanja Čolić Zelić koncertom proslavile deceniju saradnje
Foto: N.N. | Кoncertom u Art dvorištu Vanja Mišić i Sanja Čolić Zelić proslavile deceniju zajedničkog rada

U Art dvorištu Banskog dvora u srijedu uveče poznate banjalučke muzičke umjetnice Vanja Mišić (vokal) i Sanja Ćolić Zelić na klaviru održale su koncert i ovim nastupom obilježile 10 godina zajedničkog rada.

Кoncertom na kojem je publika uživala u njihovim autorskim numerama, ali i poznatim domaćim i svjetskim hitovima, otvorena je ljetna sezona događaja u Art dvorištu.

Publika je bila u prilici da uživa u kompozicijama Adel, Ejmi Vajnhaus, "Idola", "Indeksa", Marka Tolje, ali i u premijenom izvođenju Vanjine nove pjesme koja će uskoro biti predstavljena javnosti. Zbog velikog interesovanja publike još jedan koncert ove dvije muzičarke biće održan večeras u 21.00 čas.

Deset godina ljubavi, jedinstva i energije koja njih dvije, tako različite, a opet tako slične, nestvarno spaja.

"Večeras smo imale veću odgovornost pred publikom baš zbog toga što ovim koncertom obilježavamo deceniju zajedničkog rada. U mojoj glavi ovaj broj godina i dalje zvuči nevjerovatno  obzirom da ja imam 28 godina, ali na vrijeme sam počela sa svirkama. Sanja i ja mnogo toga učimo jedna od druge i to je proces koji nije konačan i mislim da upravo iz tog razloga nastaje magija kada smo zajedno na sceni", kazala je Vanja Mišić.

Кako kažu, jako dobro se razumiju i bez riječi, a ono što je najvažnije je to da kada počnu svirat, ističu one, ne treba im više niko.

"Iako smo zaista svirala u različitim sastavima i još uvijek učestvujemo u nekim projektima, ali prosto kada smo nas dvije  zajedno sve funkcioniše na najbolji mogući način, bez obriza na taj jaz u godinama, različlite muzučke prefernecije, kada muzika počne sve bude kako treba", priča Vanja.

Program,kako kaže Sanja  nastaje tako što Vanja uglavnom predlaže kompozicije.

"Obično pjevačima pustim da oni odluče šta ćemo svirati, jer oni imaju ono svoje unutrašnje zašto ih je pjesma privukla. Moj posao je da stalno smišljam kako da tu pjesmu 'pokvarim' u smislu da je uradimo da to bude naša obrada, vrlo često to bude niki džez ili rege ritam", kazala je Sanja.

Prostor Art dvorišta za njih je magičan i srećne su što je baš njihov jubilarni koncert otvorio ljetnu sezonu kulturnih događaja.

"Ne sjećam se  da je osamdesetih ili devedestih funkcionisao ovaj prostor Art dvorišta. Zaista je to Mladen Matović, direktor Banskog dvora odlično osmislio. Ovo je prostor koji kada gledate sa šetališta, pomislite da ovdje može da stane 20 ljudi, ali ovdje može da uživa 100 ljudi u odličnom ambijentu", rekla je Sanja.

Direktor Banskog dvora Mladen Matović isiče da je poseban je osjećaj ponovo vidjeti Art dvorište ispunjeno do posljednjeg mjesta.

"Mislim da nismo mogli na ljepši način ozvaničiti početak pete uzastopne sezone ljetnih kulturnih dešavanja Banskog dvora. Pokazalo se da su prostori Art dvorišta i Art terase,  koji su otvoreni u prethodnih nekoliko godina, u potpunosti opravdali naša očekivanja i Banjaluci dali  jedan novi i prepoznatljiv programski sadržaj tokom ljeta, kada je većina ustanova pravu pauzu u svom radu. I ovog ljeta smo pripremili kvalitetan i  raznovrstan kulturni  program i očekujemo, kao i prethodnih godina, veliko interesovanje publike i još jednu uspješnu sezonu", kazao je Matović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije