Pozornica

"Crvenkapa" sutra u banjalučkom naselju Debeljaci

"Crvenkapa" sutra u banjalučkom naselju Debeljaci
Foto: N.N. | "Crvenkapa" sutra u banjalučkom naselju Debeljaci

BANJALUKA - Glumci Dječijeg pozorišta Republike Srpske izvešće sutra predstavu "Crvenkapa" u Društvenom domu banjalučkog naselja Debeljaci, čime će započeti realizacija projekta čiji je cilj da pozorišnu umjetnost približi djeci u svim djelovima grada.

Portparol Dječijeg pozorišta Republike Srpske Sanja Zekanović rekla je Srni da će predstave ovog teatra narednih dana, osim u Debeljacima, biti prikazane i u društvenim domovima prigradskih i seoskih područja grada Banjaluke - u Dragočaju, Verićima i Ljubačevu.

"Interaktivne predstave našeg teatra idealne su za obrazovanje djece i upoznavanje nove publike sa pozorištem jer se u njima, kroz interakciju sa glumcima, angažuje i publika i njihova do tada pasivna uloga posmatrača poprima novu, aktivnu dimenziju i zahtijeva potpuni angažman - intelektualni i fizički, emotivni i duhovni", rekla je Zekanovićeva.

Ona je navela da je plan da se, za početak, izvede osam predstava - po dvije u svakom od navedenih mjesta.

"Značaj ovog projekta ogleda se u činjenici da pozorišna umjetnost igra važnu ulogu u pravilnom razvoju ličnosti djece jer im, kroz igru, otvara mogućnost za tumačenje i davanje smisla svijetu koji ih okružuje", rekla je Zekanovićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije