Pozornica

"Pipi Duga Čarapa" pomogla mališanima

"Pipi Duga Čarapa" pomogla mališanima
Foto: Jelena Đurđević | "Pipi Duga Čarapa" pomogla mališanima

BANJALUKA - Humanitarna predstava "Avanture Pipi Duge Čarape" izvedena je danas u Banskom dvoru u Banjaluci.

Interesovanje za ovaj pozorišni komad bilo je veliko, a svi posjetioci mogli su na ulazu da doniraju knjigu ili novac.

Humanitarnu predstavu organizovala je Organizacija mladih Demokratskog saveza DEMOS Banjaluka, u saradnji sa DIS teatrom, a u cilju podrške štićenicima Javne ustanove Dom za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević" i Udruženja "Djeca svjetlosti" iz Banjaluke.

Predsjednik Organizacije mladih DEMOS-a Banjaluka Nikola Ćopić rekao je da je ovaj događaj organizovan povodom Međunarodnog dana dječje knjige i Svjetskog dana podizanja svijesti o autizmu.

"Cilj je bio da se na neki novi način prikupe sredstva, a sve knjige koje prikupimo doniraćemo Domu 'Rada Vranješević'", rekao je Ćopić.

On je dodao da će već danas biti organizovana i radionica osnova glume sa štićenicima Centra, a sva novčana sredstva koja se prikupe biće donirana udruženju koje ima Centar za djecu sa autizmom.

"Naša organizacija temelji se isključivo na humanitarnom i društveno korisnom radu. Što se tiče predstave 'Avanture Pipi Duge Čarape', DIS teatar nam je izašao u susret. Ovaj komad do sada je imao više od 250 izvođenja", rekao je Ćopić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije