Pozornica

ANIP "Veselin Masleša": Posebno znače nagrade od matičnog grada

ANIP "Veselin Masleša": Posebno znače nagrade od matičnog grada
Foto: N.N. | ANIP "Veselin Masleša": Posebno znače nagrade od matičnog grada

BANJALUKA - ANIP "Veselin Masleša" postoji još od davne 1948. godine, a u svojoj dugoj istoriji ponosno njeguje i čuva srpsku tradiciju, javno prezentuje autentične oblike tradicionalne narodne kulture i umjetnosti te razvija ostale oblike kulturnog i umjetničkog djelovanja.

Nedavno na sjednici Skupštine grada Banjaluka donesene su odluke o nagradama i priznanjima, a u sklopu kojih je Ansamblu narodnih igara i pjesama "Veselin Masleša" dodijeljen "Zlatni grb grada", a ovo priznanje je samo još jedno u nizu nagrada koje ovo folklorno udruženje posjeduje i ponosno zaslužuje i opravdava svakim danom. Ipak, naročito im znači što im je baš njihov matični grad pružio ovako vrijednu i važnu počast.

"Očekivali smo ovu nagradu grada s obzirom na postignute rezultate i na prethodne dobijene nagrade i priznanja koja smo ostvarili u prijašnjim godinama, tako da je ovo bio neki logičan slijed da upotpunimo tu našu kolekciju nagrada i ovom od našeg grada", izjavio je za "Nezavisne" Nemanja Knežević, direktor Ansambla "Veselin Masleša".

On je objasnio da je ova nagrada važna za njihov ansambl kao udruženje građana grada Banjaluke.

"'Masleša' postoji više od sedam decenija i svojevrstan je simbol i brend grada, tako da u svakom smislu nagrada je značajna kako za članove, tako i za rukovodstvo, jer je kruna jednog rada koji se ne bazira samo na prethodnoj godini, ili unazad dvije ili pet, nego kroz čitavu istoriju našeg ansambla", pojasnio je Knežević.

Dodjelom "Zlatnog grba grada" grad Banjaluka je potvrdio jednu više nego kvalitetnu saradnju između ovog ansambla i grada kao institucije.

"Vjerujemo da je to jedan pokazatelj naše važnosti za kulturu Banjaluke jer je poznato da smo mi, kao i druga društva, jedan od najboljih ambasadora našeg grada širom Evrope i svijeta s obzirom na to da svake godine učestvujemo na renomiranim svjetskim festivalima, državnim manifestacijama i sličnim dešavanjima", kazao je Knežević.

On je dodao da je grad Banjaluka do sada pokazao u više navrata da cijeni njihov rad i trud u oblasti kojom se bave, a ovo predstavlja konačan pečat na cijelu priču.

"Naravno, vrlo važan dio jeste da je naše udruženje dobilo status ansambla od republičkog značaja, a negdje je onda bilo i logično da grad Banjaluka podrži naš rad svojim najvišim priznanjem ukoliko izuzmemo 'Ključ grada', koji se dodjeljuje zaslužnim pojedincima", rekao je Knežević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije