Pozornica

Addiko banka Banjaluka tradicionalno nastavlja sa sponzorstvom Narodnog pozorišta RS

Addiko banka Banjaluka tradicionalno nastavlja sa sponzorstvom Narodnog pozorišta RS
Foto: Ustupljena fotografija | Addiko banka Banjaluka tradicionalno nastavlja sa sponzorstvom Narodnog pozorišta RS

Addiko banka Banjaluka sponzor je Narodnog pozorišta Republike Srpske i u 93. sezoni, čime je nastavljena tradicija dugogodišnje podrške Nacionalnom teatru Srpske.

Ugovor o sponzorstvu potpisali su Mile Todorović, član Uprave Addiko banke Banjaluka i Dijana Grbić, v.d. direktora Narodnog pozorišta Republike Srpske. 

Iz Addiko banke Banjaluka podršku talentu, kulturi i umjetnosti kao oličenjima pravih vrijednosti smatraju privilegijom.   "Ponosni na tradiciju podrške pravim vrijednostima, sa zadovoljstvom nastavljamo i sa podrškom Narodnom pozorištu Republike Srpske. Addiko banka Banja Luka, kao i prethodnih godina, nastoji da ostavi trag kao promoter pozorišnog i kulturnog stvaralaštva. Društvena odgovornost ostaje važan segment našeg poslovanja, stoga i u budućnosti nastavljamo podrškom napretku zajednice u kojoj poslujemo", kazao je Mile Todorović, član Uprave Addiko Bank a.d. Banjaluka.  

Podrška Addiko banke Banjaluka usmjerena Narodnom pozorištu Republike Srpske primjer je kvalitetne saradnje biznis sektora sa kulturom, istakla je Dijana Grbić, v.d. direktora Narodnog pozorišta Srpske.  

"U vrijeme kada sva egzistencijalna pitanja stavljamo u prvi plan, značaj svake podrške kulturi i umjetnosti još je veći. Addiko banka Banjaluka godinama pokazuje koliko joj je bitno da doprinese zajednici u kojoj posluje, a svaki odgovor i podrška društveno odgovornih kompanija znatno utiče na kvalitet realizacije kulturno-umjetničkog programa. Svjedoci smo da se tokom prethodnih mjeseci publika u velikom broju vraća u sve institucije kulture, što je odgovor na kvalitet programa koji se realizuju", kazala je Grbić, te dodala da je direktna posljedica i značajna podrška koju kulturne institucije uživaju od osnivača, a naročito uspješnih kompanija koje posluju u Republici Srpskoj.  

Vrata 93. sezone Narodnog pozorišta Republike Srpske otvorena su premijernim izvođenjem predstave "Gospođica" koja je osvojila publiku, kao i osnivanjem Simfonijskog orkestra Narodnog pozorišta Republike Srpske. 

Uprava i cjelokupni ansambl Pozorišta nastavljaju intenzivno da rade na brojnim nadolazećim projekatima i aktivnostima, sa ciljem kontinuiranog unapređenja domaće kulturne scene. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije