Pozornica

Ambasador Grčke posjetio Plesni klub "BLOK"

Ambasador Grčke posjetio Plesni klub "BLOK"
Foto: N.N. | Ambasador Grčke posjetio Plesni klub "BLOK"

Ambasador Republike Grčke za Bosnu i Hercegovinu Dimitrios Papandreou danas je bio u posjeti Plesnom klubu "BLOK", a sve povodom obilježavanja 100 godina grčkog jezika i kulture u Banjaluci.

Naime, Ambasada Grčke u Sarajevu, u saradnji sa Univerzitetom u Banjaluci, Fililoškim fakultetom u Banjaluci i Filozofskim fakultetom u Banjaluci, organizovala je Sedmicu grčkog jezika i kulture u Banjaluci, u okviru koje su predviđene različite manifestacije, projekcije filmova, ali i gastronomske prezentacije.

Jedan od događaja u okviru obilježavanja 100 godina grčkog jezika i kulture u Banjaluci, bila je i radionica grčkog tradicionalnog plesa sirtaki, koja je održana 27.5. u Plesnom klubu "BLOK".

Tom prilikom, radionici je prisustvovao i grčki ambasador Dimitrios Papandreou, koji se obratio svim prisutnima i izrazio oduševljenje, kako radom Plesnog kluba "BLOK", tako i Banjalukom kao gradom.

Radionica sirtakija bila je namijenjena prvenstveno studentima Filološkog i Filozofskog fakulteta u Banjaluci, ali je bila otvorenog tipa, tako da su svi zainteresovani mogli da prisustvuju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije