Pozornica

Ansambl baletnog triptiha "Panta Rhei" NPS gostuje u Zenici

Ansambl baletnog triptiha "Panta Rhei" NPS gostuje u Zenici
Foto: Narodno pozorište Sarajevo | Ansambl baletnog triptiha "Panta Rhei" NPS gostuje u Zenici

SARAJEVO - Baletni triptih "Panta Rhei" Narodnog pozorišta Sarajevo u koreografiji i režiji Belme Čečo Bakrač biće izvedena 10. oktobra sa početkom u 19.30 na sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

"'Panta Rhei' je zamišljen kao baletni triptih koji inspiraciju i osnovu nalazi u kompozicijama suvremenih kompozitora. Prvi dio predstave nosi naziv 'Sjenke', a koreografiran je na muziku svjetski poznatog italijanskog kompozitora Ludovica Einaudia. Drugi dio predstave je 'Buđenje' za koji je muziku komponovao mladi, talentirani bh. kompozitor Toni Toplan. I treći dio 'Tajna' rađen je na muziku afirmirane bh. kompozitorice Svjetlane Bukvich", stoji u opisu baleta.

U predstavi uz prve soliste Tamaru Ljubičić, Mihaila Mateescua, solističke dionice izvode mlada i talentovana Selma Efendić i solista Baleta NPS Boris Vidaković. Ostatak ansambla čine Ana Kuzmanović, Zulejha Kečo, Albina Huskić, Lejla Bajramović, Elio Arnoldo Villa Garcia, Til Čmančanin, Denis Zhuchenko, Goran Staniškovski i Ivan Salonski.

Kostimografkinja je Amna Kunovac Zekić, dok scenografiju potpisuje Marijela Hašimbegović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije