Pozornica

Ansambl hit predstave "Lepa Brena Project" u novembru na bh. turneji

Ansambl hit predstave "Lepa Brena Project" u novembru na bh. turneji
Foto: Bitef teatar | Ansambl hit predstave "Lepa Brena Project" u novembru na bh. turneji

Ansambl muzičko-plesno-dramski spektakl "Lepa Brena Project" u novembru dolazi na bosanskohercegovačku turneju, te će komad Bitef teatra iz Beograda biti odgiran u Tuzli, Zenici, Mostaru, Sarajevu i Banjaluci.

Kroz spoj glume, pjevanja i plesa, hit predstava Bitef teatra iz Beograda donosi duboke poruke o popularnosti, tragičnom raspadu bivše zemlje i nesretnim sudbinama njenih građana.

"Predstava će 13. novembra biti odigrana u Bosanskom kulturnom centru Tuzlanskog kantona, 14. novembra u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, 15. novembra u Mostaru u dvorani HD Kosača, 16. novembra u Bosanskom kulturnom centru Sarajevo, te 17. novembra u Sportskoj dvorani 'Obilićevo' u Banjaluci", riječi su Tomislava Kašeljvića, producenta turneje.

"Predstava 'Lepa Brena Project' nastala je iz monologa dramskih pisaca Olge Dimitrijević, Slobodana Obradovića, Maje Pelević, Tanje Šljivar i Vedrane Klepice. Pet lica Lepe Brene maestralno su prikazale četiri glumice - Jasna Đuričić, Jelena Ilić, Anđela Jovanović i Jovana Gavrilović, te glumac Vlada Aleksić", navedeno je u opsu komada, uz napomenu da glavni likovi predstave - Brena Graditeljstva, Brena Biznismenka, Brena Pjesme, Brena Jugoslavenka i Brena Seksualnosti - kroz monologe vode publiku u vrstu međusobnog razgovora, istovremeno se povezujući s njom.

Autori naglašavaju da "Lepa Brena Project" nije samo biografska predstava, već dublja refleksija o kompleksnosti i kontradikcijama posljednjih decenija ovih prostora.

Kroz simbol Lepe Brene, estradne zvijezde koja je nekad osvajala srca cijele Jugoslavije, prikazuju se i društveno-političke transformacije, ponos i bol, razočaranja i nade, te kako se i sama Brenina zvijezda suočila s pritiscima životnih tragedija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije