Pozornica

Audicija za nove članove Muzičko-dramskog ateljea

Audicija za nove članove Muzičko-dramskog ateljea
Foto: N.N. | Audicija za nove članove Muzičko-dramskog ateljea

Gradsko pozorište "Jazavac" organizuje audiciju za Muzičko-dramski atelje "Jazavac", koja će biti održana 15. januara u 18 časova i u ponedjeljak, 25. januara, s početkom u 19 časova u prostorijama ove pozorišne kuće. Audicija je namijenjena djeci uzrasta od četiri do deset godina.

Dragana Marić, osnivač i kreativni rukovodilac "Jazavca", kazala je u razgovoru za "Nezavisne" da proširujući ideju ovog teatra, koji je bio i ostao mjesto za edukaciju i razvoj mladih, nakon višemjesečnog planiranja, odlučili su otvoriti vrata najmlađima.

Gradsko pozorište "Jazavac" je pokazalo svoje iskustvo i kvalitet u radu s djecom tokom prethodnih godina u "Studiju Jazavac", a ovo je novi način i prilika za poboljšanje kulturnog obrazovanja.

"Koncept muzičko-dramskog ateljea je baziran na dječjem horskom pjevanju, a zatim i na dramskim radionicama koje će omogućiti članovima da se oslobađaju prilikom javnog nastupa, stiču samopouzdanje, budu kreativni i razigrani", objasnila je Marićeva.

Pored osnove, pjevanja, atelje će biti mjesto na kome će djeca steći znanja o muzici uopšte, muzičkim instrumentima, muzičkim pravcima i slično.

Muzičko-dramski atelje "Jazavac" uključuje i multimedijalni program koji će pratiti sadržaj i suštinu ateljea, snimajući audio i video ostvarenja svih mališana.

Hor će predvoditi Zlatan Mirić, koji će ujedno biti i kompozitor muzike za najljepše dječje pjesme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije