Pozornica

"Audijencija" 19. aprila u "Jazavcu"

"Audijencija" 19. aprila u "Jazavcu"
Foto: N.N. | "Audijencija" 19. aprila u "Jazavcu"

BANJALUKA - Kultna predstava "Audijencija" Vaclava Havela u produkciji "Ateljea 212" i "Scene ASM" iz Beograda, zbog velikog interesovanja publike biće ponovo izvedena u Gradskom pozorištu "Jazavac" 19. aprila u 20 časova.

Reditelj predstave je nagrađivani Milan Nešković, a uloge u ovoj duodrami tumače Miodrag Radonjić i Nikola Rakočević.

Ovo je treći put da se legendarni komad postavlja na scenu poslije 1981. godine, kada su glavne uloge tumačili Bora Todorović i Petar Kralj, i 1999. godine, gdje su glumačku podjelu činili Vojin Ćetković i Sergej Trifunović.

"Velika je odgovornost kada igrate komad koji je su s velikim uspjehom već izvodili kod nas veliki glumci. Nama je to podstrek i nadamo se da smo napravili dobru 'Audijenciju'. Okupili smo se spontano, bez velikih pretenzija i iz dosadašnjeg iskustva mi se čini da je to najbolji način za stvaranje", naveo je Miodrag Radonjić.

Radnja predstave dešava se u jednoj praškoj pivari i zasniva se na dijalogu između glavnog lika Vaneka i njegovog poslodavca Sladeka, zaduženog za špijuniranje svog sagovornika. Kako je Havel u vrijeme kada je napisao dramu bio zabranjen pisac, djelo je izvođeno krišom, u sobama, umjesto u pozorišnim prostorima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije