Pozornica

Autor Almir Imširević: "Jedan je Muhammad Ali" na sceni NPS

Autor Almir Imširević: "Jedan je Muhammad Ali" na sceni NPS
Foto: Velija Hasanbegović | Autor Almir Imširević: "Jedan je Muhammad Ali" na sceni NPS

SARAJEVO - Predstava "Jedan je Muhammad Ali" autora Almira Imširevića, u režiji Dine Mustafića na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo biće odigrana 20. aprila sa početkom u 19.30.

U predstavi igraju Ermin Sijamija, Slaven Vidak, Vedrana Božinović, Sanela Krsmanović Bistrivoda, Dino Bajrović i muzičar Rastko Zečević.

"Kako je pravo ime Muhammada Alija? I šta ako je ovo odjednom najvažnija informacija u vašem životu? Ovo je priča o porodici. O ocu i sinu. Ocu koji odlazi i sinu koji postaje otac. Možemo li zaštititi našu djecu od onoga sa čim se rode? Ovo je priča o olovki u koju stane 100 hiljada riječi. I opet ih nema kad ti najviše zatrebaju. Ovo je priča koja će vas beskrajno nasmijati, ali i preciznim udarcem u pleksus izbiti dah. Udarcem dostojnim Muhammada Alija. Ali ne baš kao njegovim. Jer Jedan je Muhammad Ali", zapisala je Vedrana Božinović, dramaturginja i jedna od glumica u predstavi.

Scenografiju i kostimografiju potpisuje Lejla Hodžić, kompozitor predstave je Damir Imamović, koreografkinja Ena Kurtalić, a video dizajn uradio je Zlatan Filipović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije