Pozornica

"Avanture malog Zvjezdana" na daskama BNP-a Zenica

"Avanture malog Zvjezdana" na daskama BNP-a Zenica
Foto: Bosansko narodno pozorište Zenica | "Avanture malog Zvjezdana" na daskama BNP-a Zenica

ZENICA - Predstava za djecu "Avanture malog Zvjezdana" nastala prema motivima proznog djela Ludvika Streda, u režiji Željka Miloševića biće izvedena 30. marta u 11 časova na Velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta (BNP) Zenica.

Kako saopštavaju iz ove kulturne institucije, komad je rađen u produkciji Dječije, omladinske i lutkarske scene BNP Zenica.

"Odrastati srećan velika je, ako ne i najveća vrijednost koju može život da nam podari. Da bi se to izistinski i dogodilo, tj. ostvarilo naše srećno odrastanje, potrebno je mnogo lijepih stvari da se sretne i umnoži na raskrsnici vremena u kojem počinje ulica putovanja koju odabere naše djetinjstvo i život", rekao je režiser Željko Milošević o predstavi.

U predstavi igraju Anđela Ilić, Lana Zablocki, Adna Kaknjo i Adem Smailhodžić. Scenografiju i kostimografiju potpisuje Sabina Trnka, scensku muziku Abidin Čolaković i Alen Ruvić, dok je za koreografiju bio zadužen Semir Šerić.

"Na putovanju odrastanja svako od nas uči, pa i onda kada preskače lekcije, da se za mnogo toga treba potruditi, a da nam za taj trud i osobnu dobrotu dolaze najljepše nagrade. A šta bi to drugo bilo ako ne ljubav i prijateljstvo. Baš o tome priča naša predstava za djecu 'Avanture malog Zvjezdana'", zaključuje Željko Milošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije