Pozornica

"Avartura" čuva prave vrijednosti svih generacija

"Avartura" čuva prave vrijednosti svih generacija
Foto: N.N. | "Avartura" čuva prave vrijednosti svih generacija

BANJALUKA - Deseta manifestacija talenata i mladih "Avartura" održana je u Domu omladine u Banjaluci, a u proteklih pet godina na njoj je učestvovalo više od 1.200 djece i mladih iz 34 organizacije i udruženja koji se bave kulturom, edukacijom, sportom i umjetnošću, a sadržajima je prisustvovalo više od 12.000 posjetilaca.

Jedan od organizatora manifestacije Jelena Stojaković je istakla da je "Avartura" porodična manifestacija, jer okuplja i djecu i roditelje, s ciljem da probudi, sačuva i održi prave vrijednosti u svim generacijama, a kada su u pitanju naredni planovi, organizator dodaje da su pred mladim takmičarima u narednom periodu novi i veći izazovi.

"Nakon ostvarenih 100 pobjeda širom regiona, ali i Evrope, plesači BLOK-a spremaju se za internacionalno takmičenje u Beču, koje će biti održano od 13. do 15. marta. To je ujedno i kvalifikacioni turnir za prvenstvo koje se održava u Sjedinjenim Američkim Državama 2021. godine", istakla je Stojakovićeva za "Nezavisne".

Posjetioci nedavno održane "Avarture" su imali priliku da uživaju u nastupima malih i velikih plesača i premijerno pogledaju koreografije koje su pripremali proteklih nekoliko mjeseci.

"Fantastičan tim trenera i koreografa, ogroman talenat, trud i rad plesača i cijelog tima, ali i podrška roditelja učinili su da svaki novi izazov prihvatimo sa još više entuzijazma i energije. Sreća na licima malih i velikih plesača, ali i uspjesi koje iz godine u godinu nižemo, motivacija su nam da se u svakom smislu vodimo prvobitnom idejom od osnivanja Plesnog kluba BLOK, a to je da u svim generacijama probudi, sačuva i održi prave vrijednosti", zaključila je Stojakovićeva.

Takođe, među plesnim izvedbama našle su se i pobjedničke koreografije s evropskih i svjetskih prvenstava, ali i koreografije kojima će Plesni klub BLOK predstavljati grad Banjaluku i našu zemlju na jednom od najvećih evropskih takmičenja u Beču.

Nakon zvaničnog programa manifestacije, u Galeriji Doma omladine otvorena je i likovna izložba polaznika škole slikanja Udruženja umjetnika OBLIK, koje je dio ove manifestacije od samih početaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije