Pozornica

"Avartura" pokazala talente djece

"Avartura" pokazala talente djece
Foto: Velibor Tripić | "Avartura" pokazala talente djece

U Koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor u Banjaluci održana je još jedna manifestacija talenata djece i mladih, "Avartura".

Na ovoj, devetoj "Avarturi" predstavili su se plesači Plesnog kluba "Blok", članovi Dramskog studija "Blok", polaznici škole slikanja Udruženja umjetnika "Oblik", ali i učesnici Đurđevdanskog festivala.

"Avartura" je sada već tradicionalna manifestacija i prilika da djeca i mladi na originalan način predstave svoje talente", izjavila je Jelena Stojaković, predsjednik Plesnog kluba "Blok", i dodala da ovim događajem završavaju najuspješniju sezonu od osnivanja kluba.

Na "Avarturi" je u protekle četiri godine učestvovalo više od 900 djece i mladih iz 27 organizacija i udruženja koja se bave kulturom, edukacijom, sportom i umjetnošću, a sadržajima je prisustvovalo više od 10.000 posjetilaca koji su bili oduševljeni nastupima.

"Avartura" je i porodična manifestacija, jer okuplja i djecu i roditelje, a održava se dva puta godišnje, u junu i decembru.

Organizator "Avarture" je Plesni klub "Blok", a manifestaciju su podržali Kulturni centar Banski dvor, ali i grad Banjaluka.

Među plesnim izvedbama koje je publika imala priliku da pogleda našle su se i pobjedničke koreografije sa Svjetskog prvenstva u Milanu, koje potpisuju Svetlana Vidić, Aleksandra Babić i Natalija Ninić, a na kojem su hiphoperi i balerine "Bloka" osvojili tri zlata, jedno srebro i dvije bronze.

"Treneri i predstavnici kluba ulažu ogroman trud u rad sa djecom, ali ono što smo svi to veče mogli da vidimo je da djeca beskrajno uživaju u plesu i glumi. Znači da ih uče pravim vrijednostima, dobrim koracima, ali i da u svemu tome maksimalno uživaju", kazao je jedan od roditelja djece koja su učestvovala u "Avarturi".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije