Pozornica

Balaševićev jedini dramski tekst uskoro pred publikom

Balaševićev jedini dramski tekst uskoro pred publikom
Foto: N.N. | Balaševićev jedini dramski tekst uskoro pred publikom
Agencije

Komedija koja će nositi potpis Đorđa Balaše-vića uskoro će se naći pred publikom na po-zorišnim daskama. Naime, ovo je prva i jedi-na Balaševićeva pozorišna predstava koju je napisao, a rediteljka, uz to i kćerka poznatog kantautora, Jelena Beba Balašević otkrila je do sada nepoznate detalje o djelima koje pu-blika još nije čula i vidjela, a koja su ostala iza slavnog kantautora.

"Đole je napisao komediju, dramu, prvu i je-dinu pozorišnu predstavu. Svaka njegova reč zaslužuje da nađe svoje mesto pred publikom i na sceni, gde je on bio apsolutni kralj. Ta predstava će biti sve ono što je on - Đole!", izjavila je nasljednica slavnog kantautora.

Kako kaže, ako izuzmemo "Kao rani mraz" koji je pisan u formi scenarija, ovo je prvi dramski tekst koji je Balašević napisao.

"Naslov i dalje ne možemo otkrivati pošto se radi o specifičnoj igri reči, ali predstava je komedija situacije u kojoj se nekoliko kara-ktera nalazi u okolnostima koje su bile ne-srećne za ovu zemlju i društvo. Komad je za-mišljen sa puno muzike i humora, malo isto-rijskih podataka, benignih sukoba i zapleta, naravno sa srećnim krajem", zaključila je Ba-laševićeva. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije