Pozornica

Pratite nas na Google news

Balerina Sara Šarić osvojila specijalnu nagradu na takmičenju u Sarajevu

Balerina Sara Šarić osvojila specijalnu nagradu na takmičenju u Sarajevu
Foto: N.N. | Balerina Sara Šarić osvojila specijalnu nagradu na takmičenju u Sarajevu
Fena

Na Međunarodnom takmičenju iz klasičnog baleta "Balance 2018", koje je održano od 21. do 23. maja u Sarajevu, učenica 3. razreda Prve Baletske škole – izvanredno odjeljenje Mostar, Sara Šarić osvojila je u 3. kategoriji specijalnu nagradu sa 100 osvojenih bodova, kazala je u izjavi za Fenu predsjednica Športskog plesnog kluba "Zrinjski" Mostar Marina Čerkuč.

Na takmičenju su učestvovala 74 takmičara iz Makedonije, Slovenije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i BiH. Članovi žirija bile su eminentne osobe iz struke, i to Dinko Bogdanić (Hrvatska), Milica Bezmarević (Srbija) i Aleksandar Ilić (Srbija). 

Čerkuč je istaknula kako je Sara Šarić osvojivši specijalnu nagradu dobila besplatnu kotizaciju za međunarodno takmičenje u Grčkoj, koje će se održati u julu 2019. godine.

Inače, u organizaciji udruženja Tanzelarija - organizacije za promociju savremenog plesa, u Sarajevu je održano III. međunarodno takmičenje iz klasičnog baleta za osnovne i srednje baletne škole, kao i baletna studija. 

Cilj takmičenja je okupiti na jednom mjestu mlade ljude koji posjeduju takmičarski duh i koji zajedno sa svojim pedagozima žele pokazati svoje znanje iz klasičnog baleta, kao i svoj umjetnički izraz, ali i ostvariti nova poznanstva i družiti se.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije