Pozornica

Banjalučki "Blok" osvojio Dubrovnik

Banjalučki "Blok" osvojio Dubrovnik
Foto: N.N. | Banjalučki "Blok" osvojio Dubrovnik

Proteklog vikenda, u hotelu "Sheraton" u Dubrovniku, održano je međunarodno plesno takmičenje "Adriatic Pearl". Plesači i koreografi iz više od 15 zemalja Evrope i svijeta predstavili su se izvedbama različitih plesnih stilova, a među sudijama se našao i predsjednik Svjetske plesne asocijacije WADF Nils Hakan Carlzon. Na ovom plesnom događaju učestvovali su i plesači banjalučkog Plesnog kluba "Blok", a ukupan rezultat koji su ostvarili je četiri pobjede, i to u disciplinama moderni balet, latino i plesni fitnes.

"Imali smo priliku da se predstavimo u svim uzrasnim kategorijama, što je velika odgovornost, ali i privilegija. Naši plesači nisu krili oduševljenje osvojenim nagradama, a ni roditelji, ali ni treneri i koreografi, kao i publika iz svih dijelova svijeta. Ponosni smo što smo i ovu sezonu počeli u pobjedničkom duhu, a ples je jezik koji cijeli svijet razumije", rekla je predsjednica "Bloka" Jelena Stojaković.

Grupa modernog baleta u sastavu Teodora Buzaković, Anastasija Sladojević, Nina Đajić i Milica Savić briljirala je pobjedom koreografijom koju potpisuje Neda Uletilović.

Baletski solo pod koreografskom palicom Natalije Ninić, a u izvedbi Teodore Buzaković, odnio je pobjedu u disciplini moderni balet.

Duo latino koji su plesale seniorke Neda Uletilović i Jelena Stojaković osvojio je zlato u disciplini latino, dok su jednako dobri bili i seniori u disciplini plesni fitnes, u kojoj su se predstavili Ivan Kanjuga i Lela Ristić.

"Ovo je zlatni početak šeste sezone kluba i nadam se da će nam svaka naredna godina biti još uspješnija i da ćemo imati priliku da predstavimo ono što radimo i van granica naše zemlje", izjavila je Stojakovićeva i dodala da je za banjalučke plesače svako takmičenje kao prvo, posebno i drugačije.

"Iako znamo da smo uložili sve napore da naši plesači zablistaju u svojim izvedbama, uvijek smo spremni i na nove izazove i iznenađenja, koje takmičenja sa sobom nose. Bližimo se jubilarnoj 100. pobjedi kluba, što je zaista sjajan rezultat, ako uzmemo u obzir da je 'Blok' jedan od najmlađih plesnih klubova u Banjaluci", rekla je Stojakovićeva.

Predsjednica dodaje da klub nastavlja i dalje sa nastupima, jer se uskoro očekuju takmičenja i u drugim gradovima.

"Ovu, šestu sezonu, počeli smo takmičenjem u Dubrovniku, a nakon toga slijede Beograd, Sarajevo, Novi Sad, Osijek i Zagreb. U drugom dijelu sezone očekuje nas odlazak na takmičenje u Beč, za koje su pripreme već uveliko u toku", dodala je Stojakovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije