Pozornica

Banjalučki ansambl na Festivalu festivala: Progovorili buntovnim glasom

Banjalučki ansambl na Festivalu festivala: Progovorili buntovnim glasom
Foto: N.N. | Banjalučki ansambl na Festivalu festivala: Progovorili buntovnim glasom
Vesna Duka

Četvrte večeri Festivala festivala u Trebinju su na sceni Kulturnog centra nastupili predstavnici Bosne i Hercegovine, i to tročlani ansambl "Dis" Pozorišta mladih Banjaluka, sa predstavom "Mali Agaton", u režiji Milana Bogdanovića.

Mladi Banjalučani su u koautorskom projektu Anne Stefanišin, Aldijane Sivčev i Sanje Novaković progovorili buntovnim glasom vršnjaka.

U pitanju je, kako je rečeno na okruglom stolu nakon predstave, priča o odrastanju, buntovništvu i vremenu u kojem živimo, ispričana glasovima vršnjaka iz cijelog regiona, koji su im na raspisani javni poziv slali svoja iskustva, razmišljanja i stavove.

Predstava mladih Banjalučana u Trebinje je stigla po izboru selektora Festivala festivala, a bila je i pobjednička na nedavno održanom 49. Teatarskom festivalu BiH "Fedra" u Bugojnu.

Priznanje protagoniste večeri, prema odluci žirija publike, pripalo je glumcu Srđanu Ćiriću.

Sat ranije, u okviru pratećeg programa festivala, u Kulturnom centru je priređena promocija teatarskih izdanja iz Srbije i Republike Srpske.

Pretposljednje takmičarske večeri nastupa Gradsko pozorište Trebinje sa predstavom "Art", po tekstu Jasmine Reze, a u režiji Željka Miloševića.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije