Pozornica

Banjalučko studentsko pozorište izvelo predstavu "Mlijeko"

Banjalučko studentsko pozorište izvelo predstavu "Mlijeko"
Foto: Srna | Banjalučko studentsko pozorište izvelo predstavu "Mlijeko"

ŠAMAC - Banjalučko studentsko pozorište izvelo je predstavu "Mlijeko" u Šamcu, a članovi pozorišta obezbijedili su paket mliječnih proizvoda "Mlijeko produkta" za socijalno ugroženu porodicu Lončar.

Porodica Lončar ima dvoje male djece, a oba roditelja su nezaposlena i bolesna.

Producent Aleksandar Pejaković istakao je zadovoljstvo što su prvi put u Šamcu, te zahvalio Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske što je podržalo projekat njihovog predstavljanja u nerazvijenim opštinama.

"Projekat smo prijavili prošle godine i krenuli u realizaciju. Bili smo u Ribniku, Mrkonjić Gradu, Trebinju, Srebrenici i u Šamcu. Projekat smo nazvali 'Mliječni put kroz Republiku Srpsku' i imamo ideju da sa predstavom 'Mlijeko' od narednih sezona krenemo po regijama, tako bi mliječni put išao kroz Hercegovinu, Semberiju, Krajinu", rekao je Pejaković.

Direktor šamačkog Centra za kulturu Jasna Marinković istakla je zadovoljstvo što su Šamčani sinoć imali priliku da ugoste ovi pozorište.

"Ovo je jedinstvena prilika da se naši stanovnici upoznaju sa njihovim repertoarom i ovakvim načinom izvođenja predstava. Nadamo se da ćemo imati i dalje priliku da ih ugostimo i prisustvujemo nekim novim predstavama", navela je Marinkovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije