Pozornica

Banjalučko studentsko pozorište obilježava jubilej u NP u Beogradu

Banjalučko studentsko pozorište obilježava jubilej u NP u Beogradu
Foto: Arhiva / Ilustracija | Banjalučko studentsko pozorište obilježava jubilej u NP u Beogradu
Srna

BEOGRAD - Banjalučko studentsko pozorište obilježiće danas 45 godina postojanja izvođenjem predstave "Noć bogova" u Narodnom pozorištu u Beogradu, najavljeno je iz Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Pozorišna predstava autora Mire Gavrana u režiji Marka Manojlovića biće izvedena u 20.30 časova na sceni Narodnog pozorišta "Raša Plaović", a nastupiće glumci Vojin Ćetković u ulozi francuskog kralja Luja Četrnaestog, Dejan Lutkić u ulozi dvorske lude i Nebojša Ilić u ulozi pisca Molijera.

Predsjednik Skupštine Banjalučkog studentskog pozorišta Aleksandar Pejaković i predstavnik uprave Narodnog pozorišta u Beogradu, nakon predstave, uručiće Ćetkoviću nagradu "Zlatni indeks" Banjalučkog studentskog pozorišta.

Jubilej Banjalučkog studentskog pozorišta obilježen je i u Banjaluci 19. februara svečanom akademijom u Koncertnoj dvorani Banskog dvora.

Kako se navodi u saopštenju, Banjalučko studentsko pozorište je kroz skoro pet decenija postojanja postalo respektabilno i zauzelo mjesto ne samo u ovdašnjoj kulturi, već i u svijetu.

Svečanosti u Beogradu će prisustvovati i Mlađen Cicović, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, koje je pružilo finansijsku i organizacionu podršku beogradskom obilježavanju 45. godišnjice Banjalučkog studentskog pozorišta.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije