SP Qatar 2022.

Pozornica

Banjalučko studentsko pozorište osvojilo publiku u Moskvi

Banjalučko studentsko pozorište osvojilo publiku u Moskvi
Foto: Print Screen/Instagram/srpska_rf | Banjalučko studentsko pozorište osvojilo publiku u Moskvi
Srna

Banjalučko studentsko pozorište komadom "Nakon predstave" osvojilo je publiku na prestižnom Festivalu "Zlatni vitez" u Moskvi, rekao je Srni predsjednik Skupštine tog pozorišta Aleksandar Pejaković.

Pejaković je istakao da je velika čast za ovo pozorište da se ponovo nađe na međunarodnoj sceni i to diplomskom predstavom glumice Nadežde Kostić.

"Predstava, rađena u režiji Jelene Trepetović Kostić, po tekstu Zorana Kostića, na ovom prestižnom festivalu izvanredno je primljena od poštovalaca pozorišne umjetnosti u Moskvi, ali i stručne kritike", rekao je Pejaković.

On je istakao da je priča o stradanju Srba i Rusa na Golom otoku, te zaboravljenim vrijednostima, kao i značaju tradicije i roditeljstva u životu svakog djeteta, navela na razmišljanje publiku svih generacija.

"Mnogobrojna festivalska publika toplo je pozdravila pozorišne stvaraoce, a dugotrajnim aplauzima potvrdila njihovu darovitost i snažan umjetnički pečat. Veče protkano iskrenim emocijama bilo je i podsjećanje na duboke srpsko-ruske veze i prijateljstvo između srpskog i ruskog naroda", istakao je Pejaković.

Predstava Banjalučkog studentskog pozorišta na Festivalu "Zlatni vitez" u Moskvi izvedena je sinoć.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije