Pozornica

Banjaluka centar kulturnih zbivanja – ovacije na Teatar festu

Banjaluka centar kulturnih zbivanja – ovacije na Teatar festu
Foto: N.N. | Banjaluka centar kulturnih zbivanja – ovacije na Teatar festu

Banjaluka je ovih dana centar kulturnih zbivanja gdje gostuju brojna pozorišta iz regiona.

Za Teatar fest "Petar Kočić“ traži se karta više, a četvrte večeri, čiji je domaćin bila kompanija Mozzart, prikazana je predstava “Ko je ubio Dženis Džoplin?” Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada i Omladinske prestonice Evrope Novi Sad (OPENS).

Život, odrastanje, potraga za slobodom, borba sa sobom i drugima, borba protiv okova okoline u kojoj je odrastala, pronalazak magije, muzika i smrt Dženis Džoplin, oživljen je ovoj predstavi. Sat i četrdeset pet minuta, koliko komad traje, bili su dovoljni da se glumci, priča i muzika povežu sa publikom, koja je ovacijama nagradila glumce. U predstavi igraju Bojana Milanović, Sonja Isailović, Stefan Vukić, Dimitrije Aranđelović, Vukašin Ranđelović, Petar Banjac, Filip Grubač i Igor Sakač.

Posljednje takmičarko veče Teatar festa rezervisano je za predstavu Zvezdara teatra "Osama - kasaba u Njujorku", dok će festival biti zatvoren 10. jula izvođenjem predstave "Ana Karenjina" Novosadskog pozorišta (Ujvideki szinhaz).

Podsjetimo, Teatar fest "Petar Kočić" održava se po 23. put nakon godinu dana pauze zbog epidemije korona virusa. U nacionalnom teatru svjedoče da ovaj događaj nije lako organizovati ni u redovnim uslovima, a posebno tokom epidemije, pa im je pomoć kompanije Mozzart još značajnija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije