Pozornica

Pratite nas na Google news

"Banu u čast" sa prijateljima iz Kanade

"Banu u čast" sa prijateljima iz Kanade
Foto: N.N. | "Banu u čast" sa prijateljima iz Kanade
N.N.

BANJALUKA - Kulturno-umjetničko društvo "Čajavec" i ove godine održaće cjelovečernji koncert "Banu u čast", koji će biti upriličen 7. avgusta u 20 časova u Dječijem pozorištu Republike Srpske u Banjaluci.

Ovaj već tradicionalni koncert, specifičnog koncepta i sadržaja, dio je projekta "Banu u čast", koji je od strane Uprave Grada Banja Luka dobio status manifestacije od javnog interesa.

Kako su naveli iz "Čajaveca", ove godine na koncertu imaju i posebne goste koji će upotpuniti ovo sjajno veče i kroz igru i pjesmu podsjetiti na veliki lik i djelo prvog bana Vrbaske banovine. "Velika nam je čast i privilegija najaviti da su naši gosti na ovom koncertu prekookeanske kolege sa Akademije sprskog folklora ,"Miroslav Bata Marčetić'" iz Toronta (Kanada ), koji će se prvi put predstaviti banjalučkoj publici", rekao je sekretar KUD-a Čajavec Draško Adamović. On je dodao da je za ovaj koncert pripremljen poseban program, u kojem će publika, siguran je, uživati od početka do kraja.

Podsjećanja radi članovi pripremne grupe "Čajaveca" proteklog mjeseca boravili su u Bugarskoj gdje su istovremeno učestvovali na dva međunarodna festivala folklora ( ,,Vitoša'' 2019 – Sofija, te  ,"Zlatni prah'" – Čelopeč ), na kojima su prezentovali tradicionalne igre i običaje iz naših krajeva, u društvu preko 3000 izvođača sa četiri kontinenta.

"Pored mnoštva pozitivnih utisaka, sklopljenih saradničkih i prijateljskih odnosa, u Banjaluku smo se vratili s brojnim poklonima, laskavim epitetom omiljene grupe ostalih ansambala učesnika, prestižnom specijalnom nagradom Bugarske fondacije za plesnu umjetnost, prvim mjestom u ,"team-building" takmičenju, te pozivom za učešće naše grupe na folklornom festivalu  u Sjevernoj Osetiji", dodao je Adamović.

Ulaznice za koncert "Banu u čast" mogu se kupiti na biletarnici Dječijeg pozorišta RS na dan koncerta, a svi ljubitelji folklora i tradicionalne pjesme su dobrodošli.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije