Pozornica

Pratite nas na Google news

"Bašta kulture" počinje s radom u Banjaluci

"Bašta kulture" počinje s radom u Banjaluci
Foto: N.N. | "Bašta kulture" počinje s radom u Banjaluci
Milan Rakulj

Ljubitelji pozorišta u Banjaluci od sutra će moći da uživaju u "Bašti kulture" u Grčkoj ulici broj 4 (bivši Radnički univerzitet), gdje je najavljeno otvaranje prve ljetne pozorišne scene u gradu na Vrbasu.

Organizatori projekta, DIS pozorište Banjaluka i njegovi partneri, najavljuju bogat program koji će trajati dva mjeseca, a prvi na scenu izlaze glumci Narodnog pozorišta Republike Srpske Smiljana Marinković i Bojan Kolopić s nagrađivanom komedijom "Terapija".

Predstava je zakazana za sutra u 21 čas. Osim pozorišnih predstava, planirani su i sadržaji za djecu i manji muzički događaji, u zavisnosti od epidemiološke situacije i mjera koje budu bile na snazi.

"Ovo je jedan od razumnih načina da nastavimo tamo gdje smo stali. Čak i da nije ovakva situacija, u toku ljetnih dana nephodno je pronaći adekvatan prostor za kvalitetno igranje predstava. Druženje s predstavama pod otvorenim nebom je sasvim drugačiji doživljaj, nadamo se da će publika uživati", rekao je Novica Bogdanović, pozorišni reditelj i umjetnički direktor DIS pozorišta Banjaluka.  

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije