Pozornica

Beogradska pozorišta sele na "Tašmajdan"

Beogradska pozorišta sele na "Tašmajdan"
Foto: N.N. | Beogradska pozorišta sele na "Tašmajdan"

BEOGRAD - Mjuzikl "Mamma Mia" Pozorišta na Terazijama prva je predstava koja će biti izvedena na stadionu "Tašmajdan", na ljetnoj sceni na koju će se tokom juna i jula "preseliti" beogradska pozorišta.

Predstavnici beogradskih pozorišta usaglasili su zajednički repertoar predstava koje će biti izvođene krajem juna i tokom jula na sceni stadiona "Tašmajdan" na sastanku u Ateljeu 212.

"Juče smo usaglašavali repertoar nastupa različitih anasambala pozorišta na stadionu 'Tašmajdan' i prema tom planu pred beogradsku publiku izaći će prvo glumci Pozorišta na Terazijama u mjuziklu 'Mamma Mia' u režiji Juga Radivojievića", kazali su iz Pozorišta na Terazijama.

Mjuzikl "Mamma Mia" nastao je inspirisan hitovima legendarne švedske pop grupe ABBA. Riječ je o prvoj postavci na Balkanu, a za ovo licencno ostvarenje i veoma zahtjevan zadatak bila je presudna saradnja sa legendarnim Jurom Frankom, srebrnim jugoslovenskim olimpijcem iz 1984. godine.

Ranije je najavljeno da će se na ljetnoj sceni na stadionu "Tašmajdan" Beogradsko dramsko pozorište predstaviti komadom "Let iznad kukavičjeg gnezda" u režiji Žanka Tomića sa Draganom Bjelogrlićem u glavnoj ulozi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije