Pozornica

Beogradska premijera predstave "Brat" 8. marta

Beogradska premijera predstave "Brat" 8. marta
Foto: N.N. | Beogradska premijera predstave "Brat" 8. marta

BEOGRAD - Beogradski "NASTeatar" odlučio je da damama, ali i svima koji cijene pozorišnu umjetnost, pokloni 8. marta beogradsku premijeru predstave "Brat".

U Domu kulture Studentski grad (DKSG), u 19 časova, biće prikazana komedija, ali kao i u drugim predstavama "NASTeatra", i u predstavi "Brat" postoji jača pozadinska priča i neki viši cilj. U ovoj predstavi ukazuje se na nekoliko problema s kojima se suočavaju mladi danas i uopšte na probleme novih generacija. 

"Kroz te probleme prikazani su otuđenost, igrice; kako društvene mreže sve više uzimaju maha i da su uopšte verbalna, socijalna komunikacija, kao i intima veliki problem u funkcionisanju mladih danas. Prikazane je kocka, danas sve više mladih, većinom maloljetnika, ima problema sa kockom i klađenjem te je ovo problem koji je prilično zanemaren u našem društvu i veoma je važno da se kroz ovu predstavu na jedan specifičan način ukaže na opasnost koju ovaj veliki problem nosi. Prikazani su brak i veze, u smislu da je sve više razvoda i poteškoća u samim vezama i prije braka. Brakovi većinom ne uspijevaju ili se veze završe i prije toga", naveo je Ivan Perković glumac i osnivač "NASTeatra".

Ovom predstavom prikazuju se i problemi i načini rješavanja istih, da u stvari kroz jedan otvoren, iskren razgovor i pristup, strpljenje i razumijevanje veza može opstati. Tekst i režiju potpisuje Aleksandar Ristanović, a kostimograf je Suzana Jevremović. Aranžman muzike radio je Nemanja Tajsić, zajedno sa saradnicima Andrijom Daničićem i Ivanom Mirkovićem. 

Publiku će zabavljati 75 minuta, koliko i traje predstava, ambiciozni i talentovani glumci Tatjana Dimitrijević, Ivan Perković i Aleksandar Ristanović. 

Radnja predstave dešava se oko Gorana i Jelene, koji su mladi par pred vjenčanjem. Jelena odlazi na kratak put, a Goran sa drugarima proslavlja momačko veče. Pred Jelenin povratak u stan upada Šile, utjerivač dugova. On traži od Gorana da isplati dug koji je prethodne večeri napravio na kockanju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije