Pozornica

Bh. teatri otvaraju vrata za publiku, pogledajte repertoare

Bh. teatri otvaraju vrata za publiku, pogledajte repertoare
Foto: Ilustracija | Bh. teatri otvaraju vrata za publiku, pogledajte repertoare

BANJALUKA - Bh. pozorišta nakon duže pauze ponovo otvaraju svoja vrata za sve ljubitelje najljepših komada postavljenih na pozorišnoj sceni.

Povratak na scenu u Banjaluci, Sarajevu te Zenici i Mostaru umjetnici će obilježiti zajedno s publikom pažljivo odabranim repertoarom za maj.

Na repertoaru Narodnog pozorišta Republike Srpske za 10. maj na Velikoj sceni u 20 časova je zakazana nova predstava reditelja Ane Đorđević pod nazivom "Stranci u noći", koja je za samo nekoliko igranja osvojila simpatije publike.

Svi oni koji ne stignu na vrijeme da kupe kartu imaće priliku da to učine već 14. maja, kada će ovaj komad opet igrati.

Veliku scenu Narodnog pozorišta zauzeće i istaknuta predstava ovog ansambla pod nazivom "Zločin i kazna", velikog književnika Fjodora M. Dostojevskog u subotu, 15. maja, a ponedjeljak veče publici će uljepšati fantastična komedija "Kako zasmijati Boga" autora Šona Grenana. Glumac i reditelj Željko Stjepanović publici NP RS u ovom mjesecu pokloniće čak dvije dobro poznate predstave, i to "Naši dani" te "Zlatno doba" u terminima 20. i 27. maja, takođe u 20 časova.

Sarajevsko Narodno pozorište je za 15. maj u 18 časova najavilo scensku komediju Ahmeda Imamovića pod nazivom "Ožalošćena porodica".

Predstava "O medvjedima i ljudima" ovaj mjesec će publiku zabavljati u dva termina, i to 18. te 21. maja, a već 24. maja publiku će nasmijati predstava "Buba u uhu" u trajanju od sat i po vremena. Kraj mjeseca u sarajevskom Narodnom pozorištu će upotpuniti komedija Sulejmana Kupusovića pod nazivom "Balkanski špijun u Sarajevu" svojom izvedbom 29. maja.

Maj će obilježiti i Bosansko narodno pozorište u Zenici, a na svom repertoaru 11. maja igraće predstava o mladom bračnom paru pod nazivom "Ko smo?" i to na sceni Studio, dok će na Velikoj sceni svjetla reflektora 18. maja još jednom prikazati popularni naslov "Žiranti" reditelja Muhameda Bahonjića. Najmlađi će imati priliku da uživaju u popularnom djelu "Ježeva kućica" Branka Ćopića na Dječjoj, omladinskoj i lutkarskoj sceni u režiji Miroljuba Mijatovića, i to 20. maja.

Pozorišne kuće u BiH ovaj mjesec su odabrale samo najbolje komade za mališane pa će tako Dječije pozorište Republike Srpske 8. i 9. maja izvesti predstave "Djevojčica i drvo" te "Škola za pačiće". Lutkarsko kazalište u Mostaru mališanima će maj uljepšati komadom "Karius i Baktus" u dva termina, i to 7. i 8. maja, s početkom u 18 i 11 časova.

Pozorišta širom Bosne i Hercegovine se vraćaju s osmijehom na daske koje život znače, a svoju publiku iščekuju pažljivo odabranim repertoarom, uz obavezno pridržavanje propisanih epidemioloških mjera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije