Pozornica

Bogdan Diklić dobitnik Nušićeve nagrade za životno djelo

Bogdan Diklić dobitnik Nušićeve nagrade za životno djelo
Foto: Srna/Arhiva | Bogdan Diklić dobitnik Nušićeve nagrade za životno djelo

​Žiri za dodjelu Nušićeve nagrade za životno djelo glumcu-komičaru koga čine Miroslav Radonjić, teatrolog i direktor Sterijinog pozorja, dramski umjetnici Gordana Đurđević Dimić i Nebojša Dugalić, donio je odluku da ova nagrada na 39. Pozorišnom festivalu "Nušićevi dani" bude uručena istaknutom dramskom umjetniku Bogdanu Dikliću.

Predfestivalski program Nušićevih dana počinje 18. maja, a svečano otvaranje i ujedno festivalski program 20. maja. U konkurenciji za nagrade su predstave pet pozorišta iz Srbije.

Publici će se predstaviti: Novosadsko pozorište "Ujvideki Szinhaz", Narodno pozorište Subotica, Atelje 212, Narodno pozorište Beograd i Beogradsko dramsko pozorište. Na završnoj večeri festivala biće dodjeljene nagrade glumcu komičaru, Nušićeva nagrada za najbolju predstavu u cjelini na osnovu odluke žirija, Nušićeva nagrada za najbolju predstavu u cjelini na osnovu glasova publike i nagrada "Milosav Buca Mirković" za najuspješnije glumačko ostvarenje na festivalu.

Pored pozorišnih predstava biće priređene pozorišne radionice, izložbe slika, program "Nušić, selu u pohode", promocije knjiga, a u improvizovanoj kafani "Dardaneli" nakon svake predstave organizovaće se razgovor sa glumcima i rediteljima.

Festival "Nušićevi dani" u Smederevu traje do 26. Maja, prenosi RTS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije