Pozornica

"Carmina Burana" večeras u Sarajevu

"Carmina Burana" večeras u Sarajevu
Foto: N.N. | "Carmina Burana" večeras u Sarajevu

Nacionalna opera i balet Republike Sjeverne Makedonije "Carmina Burana" biće izvedena večeras sa početkom u 20 časova u dvorani "Mirza Delibašić" u Sarajevu.

Realizacija i postavka ovog spektakla okupila je izvrsne umjetnike među kojima su Miodrag Tabački iz Srbije, Can Arslan iz Turske, Gizem Betil iz Turske, Elena Doncheva iz Republike Sjeverne Makedonije, Dejan Proshev iz Republike Sjeverne Makedonije. Uz goste Nacionalne Opere i Baleta Republike Sjeverne Makedonije nastupiće i bh. umjetnici i dječiji horovi, a sve pod dirigentskom palicom maestra Emira Nuhanovića.

Moćno djelo muzike dvadesetog vijeka, "Carmina Burana" najpopularnija je kantata Karla Orfa, prema mišljenju mnogih, najvećeg kompozitora scenske muzike minulog vijeka. Jedno od najčešće izvođenih djela u svijetu, muzička legenda svevremene snage i senzualnosti, uvijek je veliki izazov za umjetnika.

Muzičko-scenski fenomen svevremene snage i senzualnosti, neprevaziđena je oda životu koja pokazuje da se vremena mijenjaju, ali čovjek i njegova trka za zadovoljenjem ovozemaljskih želja – nimalo.

Karte za nezaboravnu operu moguće je kupiti na stranici "kupikartu.ba", po cijenama od 20 KM za tribine, VIP po cijeni od 30 KM, 40 i 50 KM, te parter po cijeni od 50, 60, 70 i 100 KM.

Svi korisnici Visa kartica će od sada moći uživati u odabranim događajima iz svijeta umjetnosti, muzike i sporta koji se nalaze u ponudi visa.kupikartu.ba, i to uz 15% popusta za online plaćanje.

Iskoristite sjajnu ponudu od 15% popusta za plaćanja Visa karticama na visa.kupikartu.ba i zauzmite svoja mjesta na aktuelnim događajima u vašem gradu!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije