Pozornica

"Cijena života" najbolja predstava na "Pozorišnom Kustendorfu"

"Cijena života" najbolja predstava na "Pozorišnom Kustendorfu"
Foto: Srna | "Cijena života" najbolja predstava na "Pozorišnom Kustendorfu"

MOKRA GORA - Predstava "Cijena života" Filmske akademije iz Lođa osvojila je "Zlatni list" na 4. "Pozorišnom Kustendorfu" na Mokroj Gori.

Nagrada za najboljeg glumca dodijeljena je Sergeju Čurakovu iz Državne pozorišne akademije iz Jaroslavlja u Rusiji za ulogu Andreja Prozorova u predstavi "Čehov.nekst", dok je za najbolju glumicu proglašena Sofija Mijatović za ulogu u predstavi "Kiseonik" Akademije umetnosti u Novom Sadu.

Nagrada za najbolju režiju dodijeljena je Milji Mazarak za predstavu "Kiseonik" Akademije umetnosti u Novom Sadu.

Dodjela nagrada i ceremonija zatvaranja ovogodišnjeg 4. "Pozorišnog Kustendrofa", koji je i ove godine zadržao internacionalni karakter, održana je sinoć na sceni "Prokleta avlija".

U studentskom takmičarskom programu za nagradu "Zlatni list" nadmetale su se predstave "Džordž Kasplan" Fakulteta dramskih umetnosti iz Beograda, "Kiseonik" Akademije umetnosti u Novom Sadu, "Čehov.nekst" Državne pozorišne akademije iz Jaroslavlja u Rusiji i "Cijena života" Filmske akademije iz Lođa u Poljskoj.

Tokom dvodnevnog festivala publika je imala priliku da pogleda i predstavu "Zašto je poludeo gospodin R." Jugoslovenskog dramskog pozorišta, dok je ovu kulturnu manifestaciju zatvorila predstava "Moje dete" Beogradskog dramskog pozorišta.

Umjetnički direktor i osnivač festivala Emir Kusturica, bio je juče moderator u panel-diskusiji o "Pozorištu u društvu spektakla", koja je održana u okviru "Pozorišnog Kustendorfa".

Ovogodišnji pozorišni festival održan je pod sloganom "Društvo spektakla" i pokušao je da odgonetne mjesto i ulogu pozorišne umjtnosti u aktuelnom društvu u kojoj je spektakl u osnovi svega, te predstavlja ne samo osnovni element razonode, već i vladajući oblik života.

Organizator ove dvodnevne manifestacije bio je "Rasta internacional", uz podršku kompanije NIS koja je i ove četvrte godine generalni sponzor "Pozorišnog Kustendorfa".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije