Pozornica

Cilj očuvanje srpske kulture i identiteta

Cilj očuvanje srpske kulture i identiteta
Foto: N.N. | Cilj očuvanje srpske kulture i identiteta

TUZLA - Srpsko prosvjetno i kulturno društvo /SPKD/ "Prosvjeta" iz Tuzle nastaviće da ispunjava svoj cilj - očuvanje srpske kulture i identiteta, uprkos tome što mu vremena nisu uvijek bila naklonjena, rekla je predsjednik ovog društva Mirjana Lazarević na Vidovdanskoj akademiji u ovom gradu.

Lazarevićeva je tokom sinoćnje svečanosti u tuzlanskom Narodnom pozorištu najavila da će ovog ljeta biti predstavljena zbirka jednog mladog pjesnika.

"Želimo da na ovaj način podržimo stvaralaštvo mladih, talentovanih pjesnika, i možda motivišemo neke druge da se osmjele i predstave svoj rad", rekla je Lazarevićeva.

Ona je dodala da SPKD "Prosvjeta", koje je u Tuzli osnovano 1904. godine i svojim djelovanjem ostavilo neizbrisiv trag, planira različite aktivnosti koje će biti realizovane u skladu s mogućnostima.

"Želja nam je i da sarađujemo sa sličnim društvima u Tuzli, da zajedno gradimo mostove, predstavljamo i čuvamo ono što nas spaja", rekla je Lazarevićeva

Na sinoćnjoj Vidovdanskoj akademiji, koju je organizovalo SPKD "Prosvjeta" iz Tuzle, djeca Sekcije srpskog jezika "Jutra plavog sljeza" tuzlanske Crkvene opštine kroz stihove su naglasila značaj ovog velikog praznika.

Vidovdansku besjedu na svečanosti u Narodnom pozorištu govorio je protojerej-stavrofor Milan Topić, a u programu su učestvovali članovi Kulturno-umjetničkog društva SPKD "Prosvjeta" iz Teslića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije