Pozornica

Članovi KUD "Saničani" održali godišnji koncert

Članovi KUD "Saničani" održali godišnji koncert
Foto: Srna | Članovi KUD "Saničani" održali godišnji koncert

PRIJEDOR - U Pozorištu Prijedor održan je godišnji koncert Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ "Saničani" koji su za sugrađane pripredili zabavno veče uz pjesme i igru.

Članovi ovog društva imali su i pomoć članova kulturno-umjetničkih društava sa kojima sarađuju, a to su KUD "Dušan Pantelić" iz Busnova, Udruženje za očuvanje tradicije Prijedor i Etno-društvo "Srpski sokolovi Kozare" sa Urija.

Predsjednik KUD "Saničani" Zvjezdan Grković ocijenio je da je godina bila uspješnu budući da su imali brojne nastupe kako u gradu, tako i van granica Republike Srpske, prenosi Srna.

"Predstavili smo naš grad u najboljem svjetlu u Sjevernoj Makedoniji, Hrvatskoj i Srbiji. Obnovili smo rad nakon pandemije virusa korona, jer je došlo do promjene generacija. Došla je nova generacija, koja je ponos društva", rekao je novinarima Grković.

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor, koji je prisustvovao ovom koncertu, istakao je da grad podržava rad kulturno-umjetničkih društava i da podrška neće izostati ni ubuduće.

"Grad je ove godine izdvojio oko 130.000 KM, a u idućoj godini izdvojiće više sredstava za kulturno-umjetnička društva i siguran sam da će ta sredstva otići u prave ruke, zato što su ovi ljudi dali maksimum i rade ovaj posao iz ljubavi", rekao je Javor.

KUD "Saničani" ima oko 80 članova, raspoređenih u sekcije folklora, izvorne pjesme i izrade narodnih rukotvorina, a ovo je bila 13. godina kako se na ovaj način predstavljaju publici.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije