Pozornica

Članovi baletskog ansambla NPS na gala baletu "Romansa u pokretu" u Beogradu

Članovi baletskog ansambla NPS na gala baletu "Romansa u pokretu" u Beogradu
Foto: Narodno pozorište Sarajevo | Članovi baletnog ansambla NPS na Gala baletu "Romansa u pokretu" u Beogradu

Baletski gala spektakl "Romansa u pokretu", uz učešće nacionalnih teatara iz regiona, biće održan na večeras sa početkom u 19.30 na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Na ovom gala spektaklu učešće će uzeti i članovi baletnog ansambla Narodnog pozorišta Sarajevo Toko Tatekava i Masafumi Okuzono, koji će izvesti "Pas de deux Diana i Akteon (Diana and Actaeon)" kompozitora Cezara Punija, u koreografiji Marijusa Petipa.

Kako je saopšteno iz Narodnog pozorišta Sarajevo, na inicijativu Narodnog pozorišta u Beogradu u zajedničkom projektu poslije više decenija na istoj sceni okupiće se baletske zvijezde iz osam pozorišta i šest zemalja regiona - Narodnog pozorišta Sarajevo (Bosna i Hercegovina), Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu (Hrvatska), Nacionalne opere i baleta Skoplje (Severna Makedonija) Slovenskog narodnog gledališča Opera i Balet Ljubljana i Slovenskog narodnog gledališča Maribor (Slovenija), Opere i baleta Sofija (Bugarska) i Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad (Srbija).

"Ova saradnja je proslava raznolikog izražavanja ljubavi kroz balet. Ponosni smo što smo okupili talenat baletskih igrača nacionalnih pozorišta iz celog regiona, stvarajući jedinstveno iskustvo za našu publiku. Pridružite nam se u ovoj romantičnoj večeri dok budemo svedoci magije koja se odvija na sceni, prevazilazeći granice i kulture kroz baletsku umetnost. Balet Gala nije samo predstava; to je proslava jedinstva, gde nas lepota plesa spaja u duhu ljubavi i umetničke saradnje", poručile su Ana Pavlović i Smiljana Stokić, umjetnička i izvršna direktorica Baleta nacionalnog teatra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije