Pozornica

"Crvenkapa" otvara mali teatar pod zvijezdama

"Crvenkapa" otvara mali teatar pod zvijezdama
Foto: N.N. | "Crvenkapa" otvara mali teatar pod zvijezdama

BANJALUKA - Izvođenjem predstave "Crvenkapa", Dječije pozorište Republike Srpske (DP RS) na otvorenom, u dvorištu kraj službenog ulaza, nastavlja svoj rad, koji je u martu zaustavila pandemija virusa korona. Tako će mali, ali i veliki posjetioci imati priliku da 8. avgusta u 19 časova prisustvuju "Malom teatru pod velikim zvijezdama".

"Crvenkapa" je bila i prva predstava emitovana 23. marta online, zbog čega se upravo ovom predstavom glumci uživo vraćaju na scenu.

Ambijent "Malog teatra pod velikim zvijezdama" posebnim čine crteži koje su oslikala djeca, polaznici Škole crtanja i slikanja "Dragaš", a prema ideji svog profesora Renata Rakića.

"Poštujući sve mjere i preporuke koje su propisali Ministarstvo zdravlja i Institut za javno zdravstvo Republike Srpske, Dječije pozorište RS je u mogućnosti da organizuje raspored sjedenja za najmlađe i njihove roditelje, tako što će raspored stoličica i stolica biti na propisanoj udaljenosti, na ulazu će biti dezinfikovane ruke, a odrasla publika će biti zamoljena da nosi maske", navela je Ljiljana Labović Marinković, direktorica DP RS.

Na dvorišnoj sceni DP RS svaki dan izuzev ponedjeljka igraće se predstave i biti organizovane radionice, a u prostoru Muzeja pozorišnih lutaka biće organizovane projekcije crtanih filmova.

U saradnji sa "Cineplexxom Palas", mališani će imati priliku da gledaju visokokvalitetne crtane filmove kao što su "Petar Pan", "Avantura pod morem",  "Crvčak Cvrle".

"Nakon pet mjeseci umjetnički ansambl nacionalnog teatra za djecu ponovo se vraća pred svoju publiku, kako bismo svi zajedno doprinijeli odlučnoj potrebi za socijalnim kontaktom, kolektivnoj radosti igre i blagotvornosti umjetnosti zahvaljujući kojoj je sve bolje", navela je Labović Marinkovićeva.

U slučaju kiše, predstave će se izvoditi na sceni DP RS, jer broj sjedišta u sali u potpunosti odgovara standardima potrebne udaljenosti između gledalaca.

Sedmični repertoar biće objavljivan na Facebook i Twitter stranicama DP RS.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije