Pozornica

Čubrilović pokrovitelj "Kestenburga"

Čubrilović pokrovitelj "Kestenburga"
Foto: Srna | Čubrilović pokrovitelj "Kestenburga"

Međunarodni festival studentskih pozorišta "Kestenburg", koji počinje 28. novembra u Banjaluci, doprinosi njegovanju i razvoju dramske umjetnosti i vidljivosti grada na Vrbasu i Republike Srpske na kulturnoj mapi, zaključeno je nakon sastanka predsjednika Narodne skupštine Nedeljka Čubrilovića s rukovodstvom festivala.

Pomenuta manifestacija biće održana pod pokroviteljstvom Čubrilovića, koji se u petak sastao s direktorom "Kestenburga" Aleksandrom Pejakovićem te razgovarao o regionalnom i međunarodnom značaju ove kulturne manifestacije.

Pod pokroviteljstvom predsjednika Narodne skupštine omogućen je besplatan dolazak studenata i srednjoškolaca na predstave takmičarskog programa kupovinom ulaznica, čime su podržani mladi ljudi u umjetničkom i kulturnom razvoju, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Pejaković je predočio da će na "Kestenburgu" nastupiti studenti dramskih akademija iz Banjaluke, Beograda, Cetinja, gostujuće pozorište iz Južne Koreje, te izvedene druge predstave i sadržaji u revijalnom programu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije