Pozornica

Čuvena italijanska glumica u novembru stiže u Beograd

Čuvena italijanska glumica u novembru stiže u Beograd
Foto: N.N. | Čuvena italijanska glumica u novembru stiže u Beograd

Italijanski ambasador u Beogradu Karlo Lo Kašo, zajedno s direktorom Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu Davodom Skalmanijem, predstavio je danas program kulturnih i ekonomskih inicijativa koje će Italija promovisati u Srbiji tokom 2019. godine, a povodom obilježavanja 140 godina diplomatskih odnosa i 10 godina strateškog partnerstva Rima i Beograda.

Izložba i predstava posvećene Dariju Fou 13. februara u Narodnom pozorištu u Beogradu, izložba "Berninijeva škola i rimski barok" 7. marta u Narodnom muzeju u Beogradu, nastupi Đampolija Bandinija i Čezarea Kjakjarete i Mikelea Librara i Đovanija Seneke na Gitar art festivalu, nastup italijanske kompanije "Spellbound" u programu Beogradskog festivala igre, Festival italijanskog filma u Jugoslovenskoj kinoteci, Koncert Erosa Ramacotija u septembru u beogradskoj Štark areni, gostovanje slavne glumice Izabele Roselini s predstavom "Link Link Circus" sljedećeg novembra u Beogradu, samo su dio događaja kojima se obilježava ovaj veliki jubilej.

Program je inspirisan konceptom "Žeti na italijanski način", odnosno bogatim kulturnim nasljeđem kojim Italija može da se pohvali kroz koncerte, filmske smotre, umjetničke izložbe, dizajn gastronomske manifestacije.

Ambasador Italije u Beogradu Karlo Lo Kašo napomenuo je da odnosi na izuzetnom nivou Srbije i Italije traju dugo i da su se u poslednjih nekoliko godina učvrstili, naročito na ekonomskom planu.

Direktor Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu Davide Skalmani kazao je da je izuzetno srećan što je tako velika zvijezda kao što je Eros Ramacoti uvrstio u svoju svjetsku turneju i koncert u Beogradu.

"On je jedan nod najznačajnijih predstavnika italijanskog popa u svijetu. Znam da u Srbiji postoji mnogo njegovih obožavalaca. Osim Ramacotija, u toku 2019. godine u Srbiju će stići veliki broj umjetnika iz Italije. Posebno nam je važna saradnja s Maticom srpskom u Novom Sadu uz čiju pomoć organizujemo izložbu 'Inspirisani Italijom' i konferenciju sa italijanskim restauratorima koja će se održati u glavnom gradu Vojvodine. Imamo i manifestaciju '140 proleća' koju sačinjavaju filmovi, izložba i predavanje u Nišu. Važno nam je da naše programe održavamo i van Beograda", kazao je Skalmani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije