Pozornica

Cvijanović: Vlada će nastaviti da podržava promociju kulture

Cvijanović: Vlada će nastaviti da podržava promociju kulture
Foto: Srna | Cvijanović: Vlada će nastaviti da podržava promociju kulture

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je da će Vlada nastaviti da podržava projekte koji promovišu kulturu Srpske i doprinose razvoju i unapređenju kulturnog života, te izrazila zadovoljstvo činjenicom da je Međunarodni festival studentskih pozorišta "Kestenburg" okupio veliki broj učesnika iz različitih zemalja.

Tokom razgovora sa poznatom srpskom glumicom i predsjednikom žirija zlatne selekcije Festivala Slobodom Mićalović i izvršnim direktorom Festivala Aleksandrom Pejakovićem, Cvijanovićeva je zahvalila Mićalovićevoj na podršci koju je učešćem na ovom festivalu iskazala prema radu studentskih pozorišta, ali i na njenom angažmanu na promociji kulture Republike Srpske.

Sagovornici su istakli da entuzijazam i posvećenost radu studentskih pozorišta predstavlja značajan potencijal za razvoj kulturne scene, ali i unapređenje saradnje između umjetnika Republike Srpske i međunarodnih kulturnih institucija, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Mićalovićeva je rekla da se uvijek rado odaziva pozivima umjetnika iz Republike Srpske, da joj je zadovoljstvo što ima priliku da kao predsjednik žirija učestvuje na ovogodišnjem festivalu, te da je posjetu Banjaluci iskoristila da se upozna sa kulturnim i turističkim znamenitostima grada.

Organizatori festivala "Kestenburg" upoznali su Cvijanovićevu sa programom festivala koji se u Banjaluci održava do 3. avgusta i na kojem učestvuju studentska pozorišta iz 15 zemalja. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije