Pozornica

"Dani Malih stvari": Svijet zla i kriminala iza maske komedije

"Dani Malih stvari": Svijet zla i kriminala iza maske komedije
Foto: Vesna Duka | "Dani Malih stvari": Svijet zla i kriminala iza maske komedije

TREBINJE - Predstavom "Slučajna smrt jednog anarhiste" produkcije "Do daske" iz Novog Beograda u Kulturnom centru u Trebinju je u srijedu veče počeo "InterDiFest" 16. "Dani Malih stvari - Trebinje 2021".

Festival je otvorila načelnica Odjeljenja za kulturu, porodicu, sport i obrazovanje grada Trebinja Slađana Skočajić, ističući da male stvari, u stvari, čine život.

"Sve četiri predstave i govore o životu. Znam da će na sceni tokom četiri noći Trebinje još jednom doživjeti jedan veliki festival, jer je ono samo grad kulture i grad koji gradi svoje pozorište", kazala je Skočajićeva uz obećanje da će u narednom periodu u ovom gradu zaživjeti i profesionalno gradsko pozorište.

Direktor festivala Željko Milošević je istakao da je ovaj festival značajan za Trebinje i cijelu Hercegovinu, jer je to jedini profesionalni festival na jugu Srpske.

"U razgovorima sa predstavnicima grada Trebinja vjerujemo da ćemo i u narednim godinama graditi ovaj festival i drugo što je na dobrobit pozorišne umjetnosti u našem gradu, jer to Trebinje zaslužuje. Pozorište je sigurno mjesto za dušu", naveo je Milošević.

"Slučajna smrt jednog anarhiste" je komedija, ali iza maske komedije se nalazi svijet zla, korupcije, kriminala, ubistava, terora i tome sličnih ljudskih tvorevina. Režiju i adaptaciju su radili Vladimir Đorđević i Marko Vukosav, dok u istom igraju Rajko Vuković, Marko Nedeljković, Senad Milanović, Aleksandar Runjić, Miroslav Sinkić, Bojana Supić.

Do 2. oktobra publika će na sceni Kulturnog centra imati priliku da pogleda još tri predstave, jer je sinoć trebalo da bude izvedena predstava "Toksini", produkcije Kulturne scene "Male stvari" u saradnji sa Narodnim pozorištem RS i uz podršku Teatra FEDRA Bugojno i Kulturnog centra Trebinje.

Danas će biti igrana monodrama "Ima neka tajna veza", koja je posvećena Dušku Trifunoviću, autorski projekat Milana Dimića, a završnog dana u subotu, 2. oktobra, "Generalna proba Nušića", produkcije "Tri za groš" Beograd.

Predstave se igraju u pozorišnoj sali Kulturnog centra Trebinje, od 20.30, a ulaz je pet KM.

Organizator festivala je Kulturna scena "Male stvari" iz Trebinja, a pokrovitelji grad Trebinje, "Elektroprivreda RS" i prijatelji festivala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije