Pozornica

"Dani Srbije u Republici Srpskoj": Predstava "Slavne srpske vojvode" u NP RS

"Dani Srbije u Republici Srpskoj": Predstava "Slavne srpske vojvode" u NP RS
Foto: Ustupljena fotografija | "Dani Srbije u Republici Srpskoj": Predstava "Slavne srpske vojvode" u NP RS

BANJALUKA - U okviru manifestacije "Dani Srbije u Republici Srpskoj 2023", koja se održava širom Republike Srpske, 4. decembra u 20 časova na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske (NP RS) biće odigrana predstava "Slavne srpske vojvode" autora Miće Živojinovića, a u režiji Boška Puletića.

U predstavi igraju glumci Narodnog pozorišta u Beogradu Lepomir Ivković i Dimitrije Ilić.

"Ovom predstavom glumci će pokušati, kroz umjetnički čin, da prikažu slavne ličnosti srpske istorije, koji su prenijeli slavu herojske srpske vojske u Prvom svjetskom ratu i čija se djela ne smiju zaboraviti", saopšteno je iz NP RS.

Dalje je pojašnjeno da predstava hronološki prati razvoj velikog ratnog i ličnog prijateljstva dvojice gorostasa srpske istorije, Vojvode Živojina Mišića i Vojvode Stepe Stepanovića.

"Ponikli sa iste klase Vojne akademije, svoje drugarstvo kroz najteža životna iskušenja, pretvorili su u veliko lično prijateljstvo koje je trajalo do samog kraja njihovog života", navedeno je u saopštenju uz napomenu da predstava prati istorijske događaje od atentata u Sarajevu, preko bitaka na Ceru i Kolubari, sve do proboja Solunskog fronta, oslobođenja porobljene otadžbine i stvaranja prve Jugoslavije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije