Pozornica

"Dani komedije" od sutra u Bijeljini

"Dani komedije" od sutra u Bijeljini
Foto: N.N. | "Dani komedije" od sutra u Bijeljini

BIJELJINA - U Bijeljini sutra počinju 17. "Dani komedije", tokom kojih će publika imati priliku da pogleda pet komedija u izvođenju pozorišta iz Banjaluke i Beograda.

Dane komedije otvoriće "Hor bečkih dečaka", predstava Agencije "Jugoart" iz Beograda u kojoj igraju Predrag Ejdus, Slobodan Boda Ninković i Irfan Mensur.

U najavi se navodi da je riječ o tragikomediji o ostarjelim zemljacima u tuđini koji rade na crno i trude se da prežive.

Drugog dana festivala biće prikazan "Istočni anđeo", predstava beogradske Agencije "Scena", urnebesna komedija o aktuelnim pitanjima na goruće teme današnjice.

Kroz hipotetičke situacije u kojima su glavni akteri poznate ličnosti iz srpske istorije, između ostalog, čuće se šta Marko Kraljević misli o evropskom putu Srbije i da li bi i Knez Mihailo htio u Evropu.

U predstavi igraju LJiljana Stjepanović, Ljiljana Lašić i Stevan Piale.

"Malo blago" Gradskog pozorišta "Jazavac" iz Banjaluke na repertoaru je 28. marta sa pričom o putu ka sreći i generacijskom jazu kroz ispovijesti tri žene koje igraju Nataša Ivančević, Slađana Zrnić i Belinda Bažičković.

Predstava "Frenki i Džoni", u kojoj nastupaju beogradski glumci Sloboda Mićalović i Igor Đorđević biće pred bijeljinskom publikom pretposljednjeg dana festivala.

Glavni junaci su dvoje usamljenih sredovječnih ljudi - nesigurna konobarica Frenki i kuvar Džoni koji je upravo izašao iz zatvora. Prije dvije i po decenije snimljen je i istoimeni film sa Mišel Fajfer i Al Paćinom u glavnim ulogama.

Dane komedije 30. marta zatvara predstava "Udaj se muški" Teatra "Ispad" iz Beograda čija je okosnica domaći mentalitet prikazan kroz organizaciju jedne svadbe.

U predstavi igraju Snežana Savić, Stefan Uroš Tešić, Predrag Kotur, Aleksandar Jovanović, Miloš Đorđević i Ratko Tankosić.

Predstave se igraju od 20.00 časova u Centru za kulturu "Semberija", a cijena ulaznice je 10 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije