Pozornica

Dani teatra u Dječijem pozorištu RS u kojima su uživali mališani

Dani teatra u Dječijem pozorištu RS u kojima su uživali mališani
Foto: N.N. | Dani teatra u Dječijem pozorištu RS u kojima su uživali mališani

BANJALUKA - "Doživljaji Mačka Toše" Branka Ćopića, u režiji Aleksandra Pejakovića, zatvorili su danas ovogodišnju reviju predstava Dječijeg pozorišta Republike Srpske, koja je trajala od ponedjeljka, 17. februara 2020. godine.

Publika je prije "Toše" gledala "Mašu i medu", "Školu za pačiće", "Peću i vuka", "Folklornu magiju", "Ježevu kućicu" i "Mačka u čizmama".

"Za sedam dana DP RS je posjetilo više od 2.000 mališana i roditelja, koji su, zahvaljujući popularnoj cijeni od tri KM, kupovali i blokove ulaznica, te cijelu proteklu nedjelju provodili u pozorištu. Februarskom revijom Dječije pozorište svake godine nastoji popularnom cijenom ulaznica da omogući da se poklonicima ove vrste umjetnosti upriliči da u nizu, dan za dan, dolaze u pozorište i sagledaju ukupnost i različitost našeg repertoara", naveli su iz DP RS.

U razgovoru sa roditeljima, uz odlične komentare na viđeno, iskazana je i potreba da se predstave češće igraju i radnim danima u večernjim časovima, zbog čega će pozorište u najskorije vrijeme odrediti još jedan dan, koji će, pored vikenda, biti dan za teatar.

Među publikom bilo je i mališana iz Novog Grada, Čelinca, Doboja, Laktaša, turista iz regiona... To posebno raduje i potvrđuje da je nacionalni teatar prava adresa.

"Dvosmjerna i otvorena komunikacija roditelj - teatar doprinosi popularizaciji umjetnosti i potvrda je više koliko je važna umjetnost i da je pozorište institucija koja nikada neće zatvoriti nijedna svoja vrata", kazali su povodom ove revije iz DP RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije