Pozornica

Dekonstrukcija Šekspirovog "Romea i Julije": "Ro i Juju" na daskama NPS

Dekonstrukcija Šekspirovog "Romea i Julije": "Ro i Juju" na daskama NPS
Foto: Velija Hasanbegović | Dekonstrukcija Šekspirovog "Romea i Julije": "Ro i Juju" na daskama NPS

SARAJEVO - Dramska predstava "Ro i Juju" autorke i rediteljke Li Delong na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo (NPS) biće odigrana 14. juna sa početkom u 19.30.

Kako je saopšteno iz NPS, riječ je o dekonstrukciji tragedije "Romeo i Julija" Vilijema Šekspira u stilu pozorišnog klauna.

U naslovnim ulogama Ro i Juju pojaviće se Dino Bajrović i Aida Bukva, dok ostatak podjele čine Faruk Hajdarević, Alen Konjicija, Mona Muratović, Merima Lepić Redžepović, Nerman Mahmutović, Mediha Musliović, Merjem Šiljak i muzičari Dario Kos, te Vedran Vujica.

"Šta se desi kada klaunovi uđu u svijet čuvenog klasika Romeo i Julija? Filmski set. Rediteljica sa vizijom i bez novca. Asistentica sa notesom i hrpom problema. Jedna filmska zvijezda. Spremačice koje sanjaju o svojih pet minuta slave. Tehničari koji stvaraju nered. Sve je moguće, čak i pojava Falstaffa i Gertrude. Svi oni donose svoju strast i potrebe u svijet haosa, svijet u kojem se ništa ne gradi, ništa se ne događa, ništa se ne postiže, svijet u kojem i najmanja stvar predstavlja ogroman problem. U tom svijetu Ro i Juju otkrivaju jedno drugo i podsjećaju nas na ljubav. Onu čistu i neiskvarenu", zapisala je o komadu dramaturginja Emina Omerović

Kompozitor i tekstopisac songova je Darko Rundek, muziku i zvučnu podlogu potpisuje Li Delong, kostimska i scenografska rješenja radi Sanja Džeba, dok dizajn maske potpisuje Džoana Basi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije