Pozornica

Djeca uče s "Nevid teatrom" u Banjaluci

Djeca uče s "Nevid teatrom" u Banjaluci
Foto: Ustupljene fotografije | Djeca uče s "Nevid teatrom" u Banjaluci

Izvođenjem interaktivne obrazovne predstave za djecu "Čudesni kontinenti", autora i reditelja Marka Dukića, u Društvenom domu u Mišinom Hanu, 23. novembra, sa početkom u 17.55, "Nevid teatar" započinje turneju obrazovnog programa u Banjaluci u okviru edukativnog projekta "Djeca uče sa 'Nevid teatrom' 2".

Osim predstave koja je namijenjena za uzrast od tri do devet godina, obrazovni program obuhvata i prikazivanje animiranog pozorišnog bontona za djecu i odrasle i realizaciju obrazovnog kviza u sedam društvenih domova Banjaluke: Mišinom Hanu (23. novembra), Piskavici (25. novembra), Verićima (30. novembra), Potkozarju (4. decembra), Ljubačevu (7. decembra), Zalužanima (9. decembra) i Dragočaju (11. decembra). Ulaz na sve događaje je besplatan.

"U edukativnoj predstavi djeca uče o geografskim pojmovima, kontinentima, životu na Zemlji, a interakcijom im je omogućeno da usmjeravaju tok radnje u pravcu u kojem ona žele. Slijedi principe savremenog teatra i teatra pokreta, a u njoj igraju Dejan Andrić i Marko Dukić, koji su za izvođenje ove predstave osvojili nagradu za najboljeg glumca na 5. Festivalu dječje umjetnosti u Sarajevu", saopšteno je iz "Nevid teatra".

Prije svakog izvođenja predstave, stoji dalje u saopštenju, u svrhu obrazovanja pozorišne publike biće prikazan animirani pozorišni bonton za djecu i odrasle u produkciji "Nevid teatra", autora i reditelja Marka Dukića, koji potpisuje i ilustracije, dizajn likova, animaciju, muziku i zvučne efekte.

"Naratorka je Smiljana Marinković, lektorka Nataša Kecman, flauta Nataša Vukojević Dukić i dizajn zvuka Albert Bojan Savić. Animirani pozorišni bonton za djecu i odrasle možete pogledati na YouTube kanalu 'Nevid teatra'", naveli su iz ovog pozorišta.

U okviru edukativnog kviza, javljaju dalje, dva tima od po petoro djece, koja će biti nasumično izabrana nakon završetka predstave, imaće priliku da se takmiče i prošire svoja znanja o pravilima lijepog ponašanja u pozorištu, kontinentima i životu na Zemlji jer će biti ispitana njihova pažnja i šta su naučili sa "Nevidom".

"Kviz vodi glumica Maja Vujanović, a glumci iz predstave, Marko Dukić i Dejan Andrić, učestvovaće zajedno sa djecom u kvizu tako što će svako od njih dvojice voditi po jedan tim. Projekat sufinansiraju grad Banjaluka i Ministarstvo prosvjete i kulture RS", pojasnili su iz "Nevid teatra".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije