Pozornica

Dječiji festival Futurea ponovo u Goraždu

Dječiji festival Futurea ponovo u Goraždu
Foto: Grad Goražde | Dječiji festival Futurea ponovo u Goraždu

GORAŽDE – Goražde će i ove godine biti domaćin popularnog dječijeg festivala Futurea.

Ovaj Festival održan je prošle godine po prvi put i pokupio je simpatije brojnih posjetilaca. Pripreme za drugo izdanje festivala već su počele. Festival će ove godine biti održan 28. maja, a tim povodom u Goražde će doći 150 volontera iz Holandije. Biće postavljeno 20 šatora, kao i centralna bina.

U sklopu programa će biti upriličena ceremonija otvaranja Festivala, a nakon same ceremonije otvoriće se brojne radionice koje će biti upriličene za sve uzraste od najmlađe djece do učenika srednjih škola.

U sklopu programa biće postavljeno nekoliko zona i to:  zona pustolovina u sklopu kojeg će biti postavljen princezin dvorac na napuhavanje, holandski dvorac na napuhavanje, sanke, toranj na napuhavanje i veliki toranj za penjanje.

Biće postavljena i zona kreativnosti (ukrašavanje majica, pravljenje privjesaka, crtanje kredom, pravljenje narukvica), zona ljepote (pletenje kose, privremene tetovaže, lakiranje noktiju, šmikanje), zona za muziku i ples (fleš mob, plesanje, sviranje sa djembe instrumentom, limbo).

Dio programa biće i zona teatra (foto kabina, predstava, maskota Fanky, maskota Nadja, mađioničar, klovnovi), zona za sport i igrice (veliki twister, vuča konopca, muzičke stolice, igra hvatanja riba, bacanje lopte, igra ”ljute ptice”, te kutak za hranu (šećerna vuna, kokice, pofferthjest (tradicionalni holandski slatkiš).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije