Pozornica

"Doni Dark" izazvao intenzivne emocije kroz priču o hendikepu

"Doni Dark" izazvao intenzivne emocije kroz priču o hendikepu
Foto: Jazavac | "Doni Dark" kod Banjalučana izazvao intenzivne emocije kroz priču o hendikepu

BANJALUKA - Prve takmičarske večeri Međunarodnog festivala glumca "Zaplet 10" publici se u Gradskom pozorištu "Jazavac" u Banjaluci predstavio Teatar komedija iz Skoplja s komadom "Doni Dark".

U pitanju je pozorišna predstava koja obuhvata proces osamostaljenja mladog slijepog čovjeka i njegovu socijalnu integraciju u društvu, pritom prikazujući različite emotivne faze i stanja kroz koja prolaze ova lica i njihove porodice. Radnja je senzitivna, praćena mnogim intenzivnim emocijama i kreće se negdje između bola i radosti, ljubavi i mržnje, moći i nemoći, gorkog i slatkog.

Don je mladi momak koji se suočava sa svojim hendikepom, rastrgnut između očekivanja njegove pažljive i pomalo posesivne majke, predrasuda društva i straha od budućnosti. Međutim, njegova monotonija se ruši kada upozna "ludu", promiskuitetnu glumicu Džil.

U ovoj romantičnoj komediji publici su se predstavili Darijan Petrov, Mirjana Popovska Ristov, Magdalena Rizova Černih i Sašo Ristovski.

Direktor Teatra komedije iz Skoplja Sašo Ristovski, koji u ovom komadu tumači lik Ralfa, istakao je da se u Banjaluci osjeća kao kod kuće te je zahvalio svojim domaćinima na gostoprimstvu.

"Emocije su različite kada je u pitanju ova predstava. Svaka izvedba je drugačija. Mi adaptiramo našu predstavu na komunikaciji s publikom. Kada vidite ljude s kolicima i štapom da su tu, to je emocija koja se ne može opisati. Igrao sam u puno predstava, snimao serije, ali ovo je posebno specificno i to je čast", rekao je Ristovski.

Ristovski je istakao da je reditelj Robert Ristov tražio od njega da nastupi u ulozi Ralfa te da on nije kao Ralf u stvarnom životu.

"Uvijek imam problema kad izlazim na scenu. Drago mi je što teatar ima ovakvu predstavu i ova predstava je kamerna i uvijek je uvećana kada je u pitanju broj gledalaca", zaključio je Ristovski.

Na Međunarodnom festivalu glumca "Zaplet 10" večeras će biti odigran komad "Dvoje" Teatra "Exit" iz Zagreba, a sutra naveče publika može uživati u predstavi "Crna kutija" Beogradskog dramskog pozorišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije