Pozornica

Dvije nagrade za DP RS na Festivalu lutkarske umjetnosti u Mostaru

Dvije nagrade za DP RS na Festivalu lutkarske umjetnosti u Mostaru
Foto: Dječije pozorište Republike Srpske | Dvije nagrade za DP RS na Festivalu lutkarske umjetnosti u Mostaru

BANJALUKA - Žiri 2. Festivala lutkarske umjetnosti u Mostaru FLUM u sastavu Miroljub Mijatović, Zerina Hodžić i Emina Kovačević, dodijelio je dvije nagrade Dječijem pozorištu Republike Srpske (DP RS), koje je na ovom Festivalu izvelo predstavu "Sedam gavranova" u režiji Jakuba Maksimova.

Među pet ravnopravnih glumačkih nagrada, Slobodan Perišić je nagrađen za animaciju Vračare.

"Vračara Slobodana Perišića duhovita je lutkarska i glumačka partitura, na kojoj počiva jedno od ključnih čvorišta predstave", stoji u obrazloženju žirija.

Nagrada za najbolje lutke dodijeljena je Olgi Zibjinskoj, autorki kostima i scenografije u predstavi "Sedam gavranova", a žiri ističe da je "Zibjinska uspjela da dočara kako bajkovitost, tako i drevnost ove priče, ali i približiti predstavu tradiciji podneblja u kojem je postavljena".

"Uz ove dvije nagrade, na završenom 2. Festivalu lutkarske umjetnosti u Mostaru FLUM, predstava 'Sedam gavranova' zbraja 12 nagrada, koliko ih je osvojila tokom 2022. godine, igrajući na tri festivala", saopšteno je iz DP RS.

U predstavi "Sedam gavranova" igraju Aleksandra Spasojević, Slobodan Perišić, Duško Mazalica, Aleksandar Blanić, Đorđe Janković, Saša Terzić, Dragan Vučić i Rade Kostić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije