Pozornica

Dvije predstave Ateljea 212 na 30. Gavelinim večerima

Dvije predstave Ateljea 212 na 30. Gavelinim večerima
Dvije predstave Ateljea 212 na 30. Gavelinim večerima

U zagrebačkom pozorištu Gavella, održavaju se jubilarne, 30. Gavelline večeri.

Na ovom festivalu, koji predstavlja najbolji mogući prozor u ono što rade teatri u Hrvatskoj , ali i u regiji, biće prikazano devet predstava, koje povezuje zajednički

Za nagrade se takmiče predstave iz Splita, Rijeke, Sarajeva, Beograda, Maribora i Zagreba.

Kraj festivala pripada Pozorištu Atelje 212. Pred zagrebačku pozorišnu publiku stiže "Kazimir i Karolina" Edena fon Horvata u režiji Snežane Trišić, najbolja predstava ovogodišnjeg sterijinog pozorišta na kome je osvojila čak 7 nagrada (glumačke nagrade, nagrade za najbolju režiju i scenografiju) i koja je uvrštena u zvaničnu selekciju Gavelinih večeri.

Na svečanom zatvaranju festivala, poslije dodjele nagrada, van konkurencije, zagrebačka publika će imati priliku da još jednom gleda Atelje 212 i to predstavu avgust u okolini Osejdž u režiji Ljiljane Todorović, jednu od najuzbudljivijih i najintrigantnijih američkih drama modernog doba, koja je sa velikim uspjehom postavljena i u pozorištu Gavella.

Biće zanimljivo uporediti dva Osejdža nastala u dvije pozorišne kuće.

Predstave ovogodišnjeg festivala Gaveline večeri odabrali su Boris Svrtan, direktor pozorišta, Sonja Kovačić, producentkinja i Dubravko Mihanović, dramaturg pozorišta Gavella.

Članovi žirija ovogodišnjih Gavellinih večeri, Dora Delbianco, Igor Vuk Torbica i Siniša Popović donijeće odluku o četiri nagrade, za najbolju predstavu, najbolju režiju, najbolju žensku i najbolju mušku ulogu.

(N.N/B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije