Pozornica

Dvije predstave "Radovića" za najmlađe Banjalučane

Dvije predstave "Radovića" za najmlađe Banjalučane
Foto: Ustupljena fotografija | Dvije predstave "Radovića" za najmlađe Banjalučane

Nakon dvije godine pauze, Dječije pozorište Republike Srpske i Malo pozorište "Duško Radović" iz Beograda nastavljaju saradnju, ustanovljenu 2016. godine, a po pricipu - Banjaluka u Beogradu, Beograd u Banjaluci.

Ovaj niz bio je prekinut zbog epidemije virusa korona, jer su ansambli u martu 2020. godine, nakon prvog izvođenja predstave "Sirano de Beržerak" Dječijeg pozorišta, upravo u salonu "Radovića", zajedno gledali pres konferencije na kojima je saopštavano da i Srbija i Republika Srpska idu u lokdaun.

Tako Banjalučani 2. i 3. februara konačno ponovo dočekuju svoje kolege iz Malog pozorišta "Duško Radović" iz Beograda, koji će izvesti predstave "Snežna kraljica" i "Bambi".

Prvog dana gostovanja, u dva izvođenja, najmlađa publika će gledati "Snežnu kraljicu", u režiji Damjana Kecojevića, čija je premijera bila 29. maja 2022. godine.

U predstavi igraju Maja Јovanović Spasojević, Miloš Anđelković, Mladen Lero, Marijana Vićentijević Badovinac, Dušica Sinobad, Nikola Kerkez, Јovana Cvetković, Vladislava Đorđević i Јelena Ilić.

Drugog dana gostovanja, Beograđani će izvesti predstavu "Bambi", u režiji Bojane Lazić, čija premijera je bila 23. oktobra 2022. godine.

U predstavi igraju Nedim Nezirović, Dušica Sinobad, Maja Јovanović Spasojević, Јelena Ilić, Damjan Kecojević, Mihaela Stamenković i Nikola Kerkez.

Podsjećamo, 2016. godine, kada je ustanovljena ova saradnja, na sceni "Duško Radović" odigrana je predstava "Odisej – San o povratku", da bi Malo pozorište uzvratilo predstavama "Pop Ćira i Pop Spira", "Plavi čuperak" i "Cirkus marioneta".

Domaćin gostovanja je Grad Banjaluka, jer je ova saradnja i ustanovljena kroz prizmu saradnje dva grada, pa je tako i Grad Beograd uvijek domaćin ansamblu Dječijeg pozorišta Republike Srpske, kada gostuje u "Radoviću".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije